• PRO TV
  • Autoritățile dau vina pe victimele accidentului provocat de Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai: „Pietonii implicați au generat pericol”

Autoritățile dau vina pe victimele accidentului provocat de Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai: „Pietonii implicați au generat pericol”

Autoritățile dau vina pe victimele accidentului provocat de Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai: „Pietonii implicați au generat pericol”

În dosarul de urmărire penală a tragediei provocate de Vlad Pascu la 2 Mai, în luna august, autoritățile dau vina și pe victime, care ar fi „creat o stare pasivă de pericol”.

Gallery

​Accidentul tragic pe care Vlad Pascu, un tânăr de 18 ani, l-a provocat în stațiunea 2 Mai, aflat fiind la volan sub influența substanțelor psihoactive, a stârnit revoltă în rândul românilor. La aproape patru luni de la catastrofa în urma căreia doi studenți și-au pierdut viețile, autoritățile vin cu noi detalii în dosarul de urmărire penală a șoferului.

Potrivit Fanatik.ro, Vlad Pascu nu este singurul vinovat pentru tot ceea ce s-a întâmplat, ci și victimele, autoritățile motivând acest lucru prin faptul că circulau printr-un loc nepermis.

„În cauză, se va reţine că producerea accidentului a fost cauzată de un cumul de factori, respectiv conducerea autoturismului de către inculpatul Pascu Matei Vlad, sub influenţa substanţelor psihoactive, cu viteză peste limita legală şi cu încălcarea marcajului ce delimitează carosabilul de acostament, dar şi de deplasarea necorespunzătoare a pietonilor, pe partea dreaptă a acostamnetului în direcţia de deplasare, contrar prevederilor art. 72 din OUG nr. 195/2002 (care obligă pietonii la deplasarea pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia de mers, în absenţa trotuarului)”, se arată în dosar, potrivit sursei amintite.

„Victimele puteau preveni accidentul”

Magistrații mai admit, de asemenea, că vina este împărțită între șoferul drogat și victime, care au circulat pe partea dreaptă a drumului și „au creat o stare pasivă de pericol”.

„Prin nerespectarea prevederilor art 72 alin 1 din OUG 195/2002, respectiv deplasarea pe acostamentul din dreapta sensului de mers, nu pe cel din partea stângă sensului de mers, pietonii implicați în accident au generat, la rândul lor, o stare de pericol.

Dacă s-ar fi deplasat pe acostamentul din stânga, ar fi dispus și ei posibilități de evitare a accidentului”, au spus specialiștii, printre care și un expert plătit de inculpatul Vlad Pascu, conform sursei menționate mai sus.

Sursă foto: Facebook, TikTok, Arhivă PRO TV, Inquam Photos/Octav Ganea

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni