• PRO TV
  • Pensia uriașă pe care o primește Nadia Comăneci de la statul român. Sportiva locuiește în State, de mai mulți ani

Pensia uriașă pe care o primește Nadia Comăneci de la statul român. Sportiva locuiește în State, de mai mulți ani

Pensia uriașă pe care o primește Nadia Comăneci de la statul român. Sportiva locuiește în State, de mai mulți ani

Nadia Comăneci încasează o pensie consistentă de la statul român. De câțiva ani, fosta gimnastă locuiește în Statele Unite ale Americii, împreună cu Bart Conner, soțul ei, dar și cu Dylan, fiul lor.

 

Gallery

Nadia Comăneci primește o pensie impresionantă de la statul român, raportat la sumele pe care le încasează un pensionar de rând. Suma este direct proporțională cu tot ceea ce a realizat de-a lungul carierei sale.

Nadia Comăneci încasează o pensie colosală

Fosta gimnastă încasează, conform Ego, o pensie în valoare de 13.149 de lei, aproximativ 2.800 de dolari americani. De-a lungul carierei, Nadia Comăneci a obținut cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980, două titluri mondiale, nouă titluri europene, dar și alte medalii de argint și de bronz.

Nadia Comăneci a fugit în Statele Unite ale Americii, înainte de Revoluție, pe data de 27 noiembrie, în același an. Conform informațiilor vehiculate în spațiul public, averea acesteia se ridică la zece milioane de dolari.

Fosta sportivă a recunoscut că momentul în care a fugit din țară a fost unul extrem de dur și de înfricoșător, deoarece era conștientă că, în orice moment, putea muri. Cu toate acestea, a continuat să fugă, regretând că lasă în urmă tot ceea ce avea mai de preț.

Nadia Comăneci, la un pas de a muri, în timp ce fugea din Românianadia

Fosta gimnastă a recunoscut că a fost la doar un pas de a-și pierde viața, dar, din fericire, a scăpăat cu viață. Au fost câteva ore extrem de dificile, dar a reușit să treacă granița fără incidente.

„Mi-amintesc că era o situație tâmpită, că eram pe punctul de a fi ucisă din cauza unui om fără niciun simț de orientare. Nu ziceam nimic, pentru că nimeni nu avea voie să vorbească și să spargă tăcerea. Mă străduiam să-mi țin dinții strânși, ca să nu clănțănească.

Îmi părăsisem țara și lăsasem în urmă tot ce iubeam. Mă târâsem prin noroi și apă, peste câmpuri înghețate, traversasem garduri de sârmă ghimpată, tot timpul cu teama că voi fi împușcată în spate”, a spus Nadia Comăneci, în „Scrisori către o tânără gimnastă”.

 

Sursa foto: Getty Images, Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni