• PRO TV
  • Ultimele clipe din viața lui David. Ce a făcut băiatul de 17 ani, cu câteva minute înainte ca internatul în care se afla să se prăbușească

Ultimele clipe din viața lui David. Ce a făcut băiatul de 17 ani, cu câteva minute înainte ca internatul în care se afla să se prăbușească

Ultimele clipe din viața lui David. Ce a făcut băiatul de 17 ani, cu câteva minute înainte ca internatul în care se afla să se prăbușească

Tragedia din Odorheiu Secuiesc a șocat o țară întreagă. Un elev în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața, iar alte trei colege ale sale au ajuns la spital, după ce internatul în care erau cazați s-a prăbușit.

Gallery

În cursul zilei de luni, 18 decembrie 2023, a avut loc o tragedie fără margini în Ordoheiu Secuiesc. Un tânăr în vârstă de 17 ani, David, și-a pierdut viața și alte trei colege ale sale au ajuns pe patul de spital, după ce căminul în care stăteau s-a prăbușit. Acum, una dintre tinere se află în continuare sub supravegherea medicilor, sedată și inconștientă:

„Este în stare critică, este sedată pentru analgezie şi neuroprotecţie, este intubată, instabilă hemodinamică. Din păcate, prognosticul medicilor este extrem de rezervat.”  a declarat Mariana Negoiță, purtătoare de cuvânt a Spitalului Clinici Județean de Urgență.

Ce a făcut David cu 5 minute înainte de a se prăbuși căminul din Ordoheiu Secuiesc

Colegul de cameră a lui David, Laszlo Barna, a povestit ultimele clipe din viața prietenului său. Se pare că băiatul care urma să împlinească 18 ani pe 25 decembrie s-a întors în camera sa imediat după ce a finalizat cursurile, s-a așezat în pat și și-a pus căștile pe urechi. 

Astfel, Lazlo Barna este de părere că, în momentul în care pereții au început să se crape, David era deja adormit:

„Eu am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul. La ora 15.50 eram înăuntru, la 15.52 am plecat și la și 55 deja ma sunau că ce s-a întâmplat, că s-a prăbușit căminul. Eu m-am gândit că a căzut ceva din perete, o întâmplare minoră, dar s-a prăbușit toată camera, nu era nimeni în cameră în afară de David, care dormea deasupra mea.(...) La urmă toți spuneau că David este înăuntru, mă gândeam că poate a adormit și nici nu putea să audă dacă a crăpat ceva, pentru că avea și căștile pe urechi. Era un copil bun, cu suflet foarte bun! Îmi este prieten de demult, anul trecut am fost colegi de cameră, a fost un băiat foarte bun! Eu am fost ultimul care a vorbit cu el... Cum am spus, la ora 15:50 am plecat și la minutul 55 deja era clădirea căzută”, a spus Lazlo Barna pentru un post TV.

Cum a fost găsit David, copilul de 17 ani care a murit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu secuiesc

Imediat după prăbușirea clădirii, la fața locului a ajuns prima echipă de pompieri. Salvatorii au reușit să găsească cele trei fete, care au fost transportate de urgență la spital, însă pentru David nu s-a mai putut face nimic:

„Utima victimă a fost găsită de câine. Din păcate, era în stare foarte gravă. Am predat-o colegilor de la Ambulanță și au început manevrele de resuscitare”, a declarat Fekete Ors, coordonator Salvamont Harghita.

Sursă foto: ISU Harghita, Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni