• PRO TV
  • Ce ajutoare vor primi elevii de la internatul din Odorheiu Secuiesc

Ce ajutoare vor primi elevii de la internatul din Odorheiu Secuiesc

Ce ajutoare vor primi elevii de la internatul din Odorheiu Secuiesc

Elevii de la căminul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiul Secuiesc, care s-a prăbușit luni, pe data de 18 decembrie, vor primi ajutoare din partea autorităților, a anunțat Petres Sandor, prefectul judeţului Harghita.

Gallery

​Tragedia de la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiul Secuiesc a șocat o țară întreagă! Un băiat de doar 17 ani a murit și alte trei eleve au fost grav rănite după ce clădirea s-a prăbușit peste ei.

Autoritățile au stabilit, la scurt timp după, o serie de măsuri pentru a sprijini și ajuta elevii afectaţi de acest incident. Așadar, prefectul judeţului Harghita, Petres Sandor, a anunțat că nu se va mai intra în clădirea respectivă și că se va reorganiza cazarea elevilor.

Mai mult, aceștia vor primi rechizite și articole de îmbrăcăminte noi. Reamintim că în internat stăteau nu mai puțin de 97 de elevi din localitățile învecinate.

„În cursul zilei de ieri, ne-am axat cu prioritate pe salvarea elevilor rămaşi sub dărâmături, iar astăzi am discutat despre siguranţa clădirii şi ajutorarea celor implicaţi. Sunt familii cu probleme, vă daţi seama, copiii au pierdut rechizite, îmbrăcăminte şi alte bunuri.

În clădire nu se va mai intra, iar noi dorim să vedem care sunt nevoile, ca să îi putem ajuta. De asemenea, trebuie să organizăm şi cazarea elevilor care au stat în internat, să ştie unde vor sta după vacanţă, când se va relua şcoala”, a afirmat, pentru Agerpres, Petres Sandor.

Foto: ISU Harghita

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni