• PRO TV
  • Noi detalii șocante despre tragedia de la Odorheiul Secuiesc! Ce modificări se făceau la baza clădirii care s-a prăbușit peste elevi

Noi detalii șocante despre tragedia de la Odorheiul Secuiesc! Ce modificări se făceau la baza clădirii care s-a prăbușit peste elevi

Noi detalii șocante despre tragedia de la Odorheiul Secuiesc! Ce modificări se făceau la baza clădirii care s-a prăbușit peste elevi

Internatul din Odorheiu Secuiesc, care aparține Arhiepiscopiei Romano-Catolice, este construit în 1910, iar în momentul tragediei se făceau, se pare, modificări la temelia clădirii.

Gallery

​Tragedia care a avut loc luni, 18 decembrie 2023, la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, Harghita, a șocat toată România! În urma prăbușirii, un băiat și-a pierduit viața, iar alte trei eleve au fost grav rănite.

Clădirea în care se aflau elevii a fost construită în 1910, însă nu era încadrată în vreo categorie de risc seismic. Mai mult decât atât, la temelia clădirii se făceau modificări, dar fără a fi luate măsuri de evacuare sau restricționare a accesului.

„Se lucra în curtea căminului şi probabil aceste lucrări sunt în legătură cu prăbuşirea. Pentru că au lucrat chiar lângă clădire şi chiar sub clădire au săpat. Incidentul s-a întâmplat chiar după terminarea orelor, deci exact când elevii au intrat în camerele lor”, a declarat Zörgő Noémi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, pentru Agerpres.

După prăbușire, salvatorii au găsit trei fete, una dintre ele aflându-se în stare foarte gravă. David, în schimb, a fost localizat de un câine special antrenat, însă pentru el nu s-a mai putut face nimic.

„Utima victimă a fost găsită de câine. Din păcate, era în stare foarte gravă. Am predat-o colegilor de la Ambulanță și au început manevrele de resuscitare”, a declarat Fekete Ors, coordonator Salvamont Harghita.

David urma să împlinească 18 ani pe data de 25 decembrie 2023.

Foto: stirileprotv.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni