• PRO TV
  • Cum a fost găsit David, tânărul de 17 ani care a murit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc. Comunicatul transmis de autorități

Cum a fost găsit David, tânărul de 17 ani care a murit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc. Comunicatul transmis de autorități

Cum a fost găsit David, tânărul de 17 ani care a murit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc. Comunicatul transmis de autorități

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc, Harghita, a îngrozit o țară întreagă. Patru elevi au fost prinși sub dărâmături, după ce internatul la care erau cazați s-a prăbușit, iar unul dintre ei și-a pierdut viața.

Gallery

​În cursul zilei de luni, 18 decembrie 2023, în Odorheiu Secuiesc, a avut loc o tragedie fără margini. Un internat de elevi s-a prăbușit, iar patru copii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au fost prinși sub dărâmături. David, unul dintre aceștia, și-a pierdut viața, după două ore și jumătate în care a stat sub bucățile din clădire.

”În momentul prăbuşirii, în clădire se aflau patru persoane, minori. Cele patru persoane se aflau înăuntru, cu diferite activități. Acestea au sesizat, din câte am înțeles, pedagogul și au încercat să iasă dintre ei afară. Au început să apară fisuri”, a spus colonelul Cristian Mureșan, ISU Harghita.

Cum a fost găsit David, copilul de 17 ani care a murit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc

Imediat după prăbușirea clădirii, la fața locului a ajuns prima echipă de pompieri. Salvatorii au reușit să găsească cele trei fete, una dintre ele fiind într-o stare extrem de gravă. Tânăra a fost supusă manevrelor de resuscitare, apoi a fost transportată la un spital din Mureș.

„Pacienta este în stare gravă, stabilă hemodinamic, ventilată mecanic”, a spus doctorul Bogdan Vanghelie, medic primar UPU SMURD Târgu Mureș.

Din păcate, însă, pentru David nu s-a mai putut face nimic. Băiatul și-a strigat durerea minute în șir, timp în care pompierii l-au căutat, însă fără succes. La un moment dat, după aproximativ două ore și jumătate de zăcut sub dărâmături, un câine salvator i-a găsit trupul neînsuflețit. 

În ciuda manevrelor de resuscitare la care a fost supus și el și a dorinței lui de a mai trăi, David a decedat, sub privirile medicilor și a colegilor.

”Utima victimă a fost găsită de câine. Din păcate, era în stare foarte gravă. Am predat-o colegilor de la Ambulanță și au început manevrele de resuscitare”, a declarat Fekete Ors, coordonator Salvamont Harghita.

David urma să împlinească 18 ani pe data de 25 decembrie 2023. Acum, mama lui, în loc să îi pregătească petrecerea de majorat, se va ocupa de înmormântare. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni