• PRO TV
  • Dana Miricioiu, medic chirurg estetician: ”Recomand tuturor ca intervențiile estetice să fie făcute periodic și fără exagerări, astfel încât să menținem calitatea și sănătatea pielii”

Dana Miricioiu, medic chirurg estetician: ”Recomand tuturor ca intervențiile estetice să fie făcute periodic și fără exagerări, astfel încât să menținem calitatea și sănătatea pielii”

Dana Miricioiu, medic chirurg estetician: ”Recomand tuturor ca intervențiile estetice să fie făcute periodic și fără exagerări, astfel încât să menținem calitatea și sănătatea pielii”

Cu o carieră dedicată frumuseții și cu o experiență de peste 20 de ani în chirurgia plastică – microchirurgie reconstructivă, Dr. Dana Miricioiu a ajutat mii de oameni să-și îmbunătățească aspectul și să se simtă mai încrezători, reprezentând un exemplu strălucit de profesionalism și pasiune.

Într-un interviu exclusiv pentru site-ul protv.ro, Dr. Dana Miricioiu, unul dintre cei mai apreciați chirurgi esteticieni din România, dezvăluie care sunt cele mai noi trenduri în frumusețe, care sunt limitele până unde putem merge cu operațiile estetice și la ce tratamente putem apela înainte de sărbători.

Care sunt cele mai noi trenduri în materie de frumusețe?

Ultimii ani au imprimat în mod clar, și în sfera frumuseții, tendințe de perfecțiune și de tinerețe fără bătrânețe. Noile tehnologii și impactul social media au impus noi standarde de frumusețe ale feței și corpului care și-au pus amprenta asupra mentalității. Din punctul meu de vedere, acest avânt deviază de la percepția pe care o aveam până acum asupra frumuseții și aș vrea să precizez că îmbunătățirile constante în domeniul sănătății și frumuseții sunt binevenite, cu condiția ca acestea să nu știrbească nici personalitatea și nici autenticitatea persoanei respective.

Astăzi sunt în trend multe intervenții, unele cu beneficii și rezultate majore pentru pacient, altele, rupte din filtrele de pe social media. Laserul tinde să ocupe rolul cel mai important, fiind cel mai corect și natural vector de regenerare a pielii, de păstrare a sănătății acesteia și chiar de reversare a mecanismului îmbătrânirii. Și vorbesc aici de intervenții foarte bine studiate pe perioade foarte lungi, care au demonstrat că anumite lungimi de undă ale laserului pot produce în mod cert întinerirea țesuturilor. Dintre acestea, pot enumera: erbium laserele la nivelul feței făcute pentru skin rejuvenation, pe care realizez în cadrul intervenției Gold Laser Peel, care regenerează și restructurează pielea în toate straturile și crește fermitatea pielii.

Apoi, lumina pulsată BBL care tratează afecțiuni ale pielii, degenerează colagenul îmbătrânit și regenerează colagenul nou în piele, dar și laserele care ajuta la îndepărtarea grăsimii localizate (lipoaspiratia asistată laser), sunt doar câteva din tenhologiile de vârf.

Și pentru că am vorbit despre lipoaspiratia laser, trebuie să spun despre Allura, intervenția de lifting al gâtului și reconturare mandibulară fără cicatrici, fără durere și cu recuperare rapidă. Chiar așa este, chiar dacă este o intervenție chirurgicală, Allura este o intervenție pe care o realizez prin incizii minuscule, de 1-2 mm, iar rezultatul este permanent.

În concluzie, noile tehnologii performante, alături de o experiență corespunzătoare a chirurgului, îmbunătățesc cu siguranță rezultatele intervențiilor chirurgicale și nonchirurgicale.

Care sunt tratamentele non invazive la care pot apela doamnele acum, înainte de sărbători, pentru a avea o piele frumoasă și un ten strălucitor?

Cea mai nouă achiziție a clinicii este un tratament estetic, combinat cu medicină regenerativă, care reîntinerește pielea și restaurează sănătatea celulară. Se numește Fusion Glow și este o combinație dintre revoluționarul microneelding fracționat cu vacuum de la Potenza și Exozomi.
Microneedling -ul fracționat cu vacuum, crește vascularizația pielii și are capacitatea de a introduce substanțe active direct în dermul profund, crescând absorbtia lor cu 67%.
Iar Ezoxomii - cea mai concentrată sursă de celule de creștere, mai puternice decât celulele stem, sunt niste nano vezicule extracelulare, implicate în comunicarea dintre celulele corpului, au efectele regenerative, imunomodulatoare şi antiinflamatorii.

Fusion Glow nu doare, produce doar o înroșire de scurtă durată a pielii - aproximativ o oră și se poate aplica pe orice zona a corpului. Ședințele de tratament se repeta la 4 săptămâni, fiind necesare 3-4 ședințe. Rezultatele se văd după prima intervenție Fusion Glow. Să nu uitam de Gold Laser Peel. Cel mai eficient pentru piele este erbium laserul pentru skin rejuvenation, pe care realizez în cadrul intervenției Gold Laser Peel, care regenerează și restructurează pielea în tote straturile și crește fermitatea pielii. Apoi, lumina pulsatp BBL care tratează afecțiuni ale pielii (îndepărtează hiperpigmentarea, cuperoza, etc), dar și crește fermitatea pielii prin degenerarea colagenul îmbătrânit și regenerarea colagenul nou în piele.

Când este vârsta la care ar trebui să ne gândim la o intervenție chirurgicală pentru frumusețe? Care ar fi recomandările dvs.?

Intervențiile chirurgicale estetice pot fi efectuate, atunci când există indicații corecte, la toate vârstele. Și aici vorbim mai ales despre intervențiile reconstructive, cele care au ca scop refacerea în scop estetic și/sau funcțional a unor zone ale corpului, de exemplu după accidente rutiere sau după arsuri.

De cealaltă parte, pentru intervențiile estetice care nu presupun o indicație reconstructivă, ci pur și simplu de schimbare ale unor caracteristici corporale din dorința de îmbunatățire a înfățișării, trebuie mai întâi să fie identificată problema reală și gradul de subiectivitate pentru care persoana respectivă poate să apeleze la ele. Intervențiile estetice nu trebuie să fie recomandate înainte de terminarea creșterii corpului, adică înainte de 16-18 ani, cu excepția situațiilor care impun intervenția.

Problemele emoționale și de identitate la vârsta adolescenței trebuie luate în serios, astfel încât susținerea adolescenților în a fi încrezători în identitatea estetică și psihologică trebuie luată serios în considerare. Există multe cazuri atât la vârste mici cât și la vârste mature, în care problemele estetice pot și duse la extrem, fără obiect real, rezultând un dezechilibru emoțional. Acest sindrom dismorfic corporal este o afecțiune reală cu care mă confrunt și pentru care trebuie încerc să explic pacientului că problema cu care se confruntă este minoră.

Așadar, nu există o vârstă clară la care intervențiile sunt indicate sau nu. Ceea ce există însă foarte clar este că indicația pusă de chirurg să fie validă și corectă, iar pacientului să îi fie explicat motivul pentru care îi este indicată sau contraindicată intervenția și în funcție de vârstă.

Ați lansat de curând un nou concept de clinică în cadrul căreia pacienții pot beneficia de soluții personalizate în domeniul frumuseții. Ne puteți spune mai multe despre acest concept?

Clinica Herăstrău pe care o conduc acum oferă servicii medicale integrate, oferind un nou concept, unde pacienții pot beneficia de soluții personalizate, adaptate nevoilor și obiectivelor fiecăruia: intervenții de chirurgie estetică și de remodelare corporală prin Lipoaspirație Asistată Laser pentru eliminarea depozitelor adipoase localizate, intervenții pentru celulită, tonifiere a pielii, dar și consultații de nutriție. Tot aici, pacienții pot găsi și testa produsele Nupo de Dietă și de menținere a greutații. Am ales să oferim așadar pacienților, toate serviciile pentru o remodelare corporală corectă, completă, pentru stil de viață sănătos și pentru un organism echilibrat nutrițional și, deci, sănătos.

Frumusețea necesită efort și grijă. Cum vă îngrijiți dvs. pentru a arata atât de bine? Ce sfaturi de îngrijire și frumusețe aveți pentru doamnele și domnișoarele care ne citesc?

Înainte de a mă gândi la frumusețe, mă gândesc la sănătate. Efortul cel mai mare pe care îl fac este să îmi mențin un echilibru interior prin care eu să mă simt bine cu propria mea persoană. Mă identific cu tot ceea ce sunt și mă reprezintă. Mulțumirea sufletească, un scop bine conturat în viață și satisfacția profesională sunt cele care mă împlinesc. O persoană veșnic supărată și nemulțumită va avea întotdeauna trăsăturile impregnate cu acest sentiment. Și invers. De aceea, efortul meu zilnic este să fac ceea ce cred că este bine pentru mine, dar și pentru cei din jur.
Dincolo de aceste lucruri importante în viața mea, intervențiile estetice pe care mi le fac (iar când le fac mi le fac singură) sunt puține la număr și deloc frecvente. Exagerarea acestora și simplul gând zilnic că trebuie să schimbam ceva la propria persona ar trebui îndepărtate. Iar cuvântul “schimbare” să se înlocuiască cu “menținere”. Recomand tuturor ca intervențiile estetice să fie făcute periodic și fără exagerări astfel încât să menținem calitatea și sănătatea pielii, iar imbuntatirile aduse să fie percepute mai mult de persoana în cauză, nu de ceilalți. Cu cât înțelegem că acest concept minunat al chirurgiei și intervențiilor estetice este benefic atunci când nu schimbă radical nici trăsăturile și nici personalitatea, cu atât vom fi mai mulțumiți de propria noastră persoană și, deci, mai fericiți.

Dr. Dana Miricioiu este recunoscută pentru contribuția sa la chirurgia estetică. Este dovadă vie a faptului că încrederea în sine și frumusețea pot fi obținute prin intermediul muncii dedicate, a cunoștințelor și a pasiunii. A introdus în România tehnici noi de menținere a sănătății pielii prin intervenții laser, în prezent deținând cele mai performante tehnologii laser din lume, folosite în tratamentele estetice, în reconturarea și remodelarea corpului, fabricate de renumita companie Sciton, SUA. Acestea continuă să se claseze conform “The Medical Spa MD Physician Report”, ani la rând, pe locul întâi în cadrul intervențiilor estetice minim și non-invazive, fiind cele mai folosite laser în cabinetele medicale din lume, obținând cel mai ridicat punctaj din punct de vedere al performanțelor clinice obținute, dar și al siguranței pacientului.

Dr. Dana Miricioiu este autoare a cărții “Învață să învingi. Cancerul de sân se poate vindeca”, scrisă în timpul în care a desfășurat Programul Național de Reconstrucție de Sân după cancerul mamar, program susținut de Academia Medicală Română. Membră a “American Academy of Anti-Aging”, dar și a altor organizații de profil naționale și internaționale, Dr. Dana Miricioiu colaborează de foarte mulți ani cu o echipă de medici, chirurgi plasticieni, medici specializați în boli de metabolism și de nutriție, toți puși în slujba pacienților, din dorința de a reda acestora încrederea în sine.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni