Într-un top 100 al celor mai bune mâncăruri din lume, ciorba rădăuțeană, originară din România, a ieșit pe un onorabil loc 33, detronând feluri de mâncare precum pastele carbonara, gyros, pierogi, tandoori sau guacamole.
Premiile anuale TasteAtlas a desemnat cele mai bune bucătării din lume, cele mai bune mâncăruri, orașele cu cea mai bună mâncare, cele mai bune restaurante, cărți de bucate sau ingrediente.
Un total de 395.205 de rețete au fost votate. Dintre acestea, au fost extrase cele mai bune 50 de rețete din fiecare bucătărie a lumii. Italia și Japonia au ajuns la același punctaj, dar Italia și-a adjudecat locul întâi datorită celei mai bine clasate rețete - pizza. Pe locul trei, în topul bucăriilor lumii s-a înscris cea grecească, în timp ce bucătăria românească ocupă locul 29.
De asemenea, în topul celor mai bune mâncăruri din lume, România s-a clasat pe locul 33, cu ciorba rădăuțeană. Pe primul loc a ieșit picanha, un fel de mâncare brazilian, cu carne de vită, în timp ce locul 2 a fost ocupat de pâinea roti canai din Malaezia, iar locul 3 - de Phat Kaphrao, din Thailanda.
Foto:Shutterstock, TasteAtlas