• PRO TV
  • A murit actrița Anda Caropol, la 84 de ani

A murit actrița Anda Caropol, la 84 de ani

A murit actrița Anda Caropol, la 84 de ani

Anda Caropol s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Cumplita veste a fost transmisă pe rețelele de socializare de „Teatrul Notarra”.

Anda Caropol a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România. Aceasta, de-a lungul anilor a cucerit publicul larg datorită seriozității de care a dat dovadă cu fiecare apariție, dar și grație talentului actoricesc greu de comparat. 

Vestea tristă a fost confirmată atât de apropiații actriței, cât și de „Teatrul Notarra”:

„A deschis ochii cu uimire și nevinovăție în universul teatrului și filmului. O interpretă de mare sensibilitate, transmițând mereu, indiferent de partitură, un fel de finețe și fragilitate, o nebănuită putere de expresie. O actriță de factură specială. Farmec și seriozitate, un aer de inconfundabilă distincție…

Anda Caropol ne-a părăsit astăzi. Am văzut-o pe scena Teatrului Nottara în «Titanic Vals» și «Hangița», «Travestiuri», «Un pensionar fatal», «Vino la pod, iubita mea!», și de fiecare dată m-am întrebat cum de și-a păstrat candoarea sufletească. Pe scenă s-a simțit cel mai bine.

«În fiecare an, la fiecare aniversare, îmi doresc să-mi găsesc o clipă de reculegere pentru toți prietenii mei dragi, actori și regizori, care nu mai sunt alături de noi, de care îmi este tare dor și de la care mai aștept și acum un telefon», îmi spunea de ziua dumneai acum cu atât de mulți ani în urmă că mi-e greu să-inumăr.

Vocea, ținuta, prezența, umorul, toate acestea reprezentau atuurile actriței Anda Caropol.

Juca din credință, cu devotament, așa cum cere profesia, cu o anumită rigoare. (…) A suferit de o boală incurabilă, TEATRUL. De-a lungul carierei a fost profesionistă, nu și-a încurcat colegii, a fost cinstită cu profesia pe care și-a ales-o și pe care a iubit-o și pe care s-a bucurat să o facă până nu demult.

O să ne lipsiți, minunată doamnă! Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a scris în mediul online, Elena Loreta Popa, o apropiată a actriței.

Pe pagina oficială a Teatrului Notarra a apărut următorul mesaj:

„Actrița Anda Caropol a trecut în eternitate. De o desăvârșită discreție, inocență și iubire pentru meserie, Anda Caropol și-a petrecut în Teatrul Nottara peste cincizeci de ani, timp în care a jucat roluri cuceritoare, alături de unii dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc, de la George Constantin la Ștefan Iordache, de la Gilda Marinescu la Alexandru Repan”, scrie în mediul online, pe pagina oficială a Teatrului Notarra.

Sursă foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni