• PRO TV
  • Avertizarea unui medic de la Urgență, virală pe TikTok: ”Cele cinci cadouri pe care nu le-aș da niciodată copiilor mei, de Crăciun”

Avertizarea unui medic de la Urgență, virală pe TikTok: ”Cele cinci cadouri pe care nu le-aș da niciodată copiilor mei, de Crăciun”

Avertizarea unui medic de la Urgență, virală pe TikTok: ”Cele cinci cadouri pe care nu le-aș da niciodată copiilor mei, de Crăciun”

Un medic a făcut lista cu cele cinci jucării pe care copiii nu ar trebui să le primească de Crăciun.


Dr Meghan Martin, din Statele Unite, lucrează la departamentul de urgențe și știe totul despre pericolele pe care anumite jucării le prezintă. Într-un TikTok viral, medicul, care este și mama a patru copii, explică cum trambulinele, scuterele electrice, mărgelele de apă și jucăriile cu baterii de ceas pot duce la răniri serioase și, în unele cazuri, chiar la deces.

”Compartimentele respective sunt închise cu ajutorul unor șuruburi ieftine. Acestea pot ucide copii, la propriu, și chiar o fac în fiecare an”, spune dr. Martin.

Mai mult, aceasta avertizează părinții despre pericolul mărgeluțelor de apă, care pot fi periculoase dacă sunt înghițite. ”Sunt rele și pentru copiii mici și pentru animalele de companie”.
Un alt obiect pe lista jucăriilor periculoase este scuterul electric, doar că folosirea acestuia poate duce la oase rupte. ”Copiii merg prea repede pe scuterele astea. Dacă dau într-o hârtoapă, pot cădea, își pot sparge fața sau se pot răni la brațe, cap și picioare”.

La fel, hoverboards ar trebui evitate cu orice preț.
Nu în ultimul rând, trambulina este pe lista neagră a cadourilor pentru cei mici.

”Detest trambulinele. Acestea țin ocupate departamentele de urgență și medicii ortopezi. Nu contează că au plasă de protecție, nu contează că sunt bine ancorate. Majoritatea accidentelor se întâmplă chiar pe trambulină”.

Videoclipul lui dr Martin de pe TikTok a fost vizionat de mai bine de 1,3 milioane de ori și mulți dintre părinții care l-au vizionat au fost de acord cu ceea ce a spus medicul.
”Refuz să cumpăr orice cu baterii mici. Mulțumim că răspândiți mesajul!”, a scris cineva.
”Chiar mă întreb cum de nu mi-am rupt niciun os când eram mic la cât de mult am căzut de pe trambulină”, s-a minunat altcineva.

Foto: Shutterstock/TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni