• PRO TV
  • Evenimentul astral de pe 13 decembrie care poate să schimbe totul, pe final de an! Care sunt zodiile vizate

Evenimentul astral de pe 13 decembrie care poate să schimbe totul, pe final de an! Care sunt zodiile vizate

Evenimentul astral de pe 13 decembrie care poate să schimbe totul, pe final de an! Care sunt zodiile vizate

Pe 13 decembrie se formează Luna Nouă din zodia Săgetător. În aceeași zi și Mercur, planeta comunicării, își începe mișcarea retrogradă și urmează o perioadă de reevaluări și revizuiri de planuri până pe 2 ianuarie 2024.

Luna Nouă din zodia Săgetător deschide noi etape și ne invită la setarea unor obiective pe termen lung, iar roadele se pot culege peste jumătate de an, când are loc Luna Plină din zodia Săgetător. În fiecare dintre cele douăspreze zodii există un domeniu guvernat de zodia Săgetător, unde vrem să explorăm, să ne dezvoltăm, să creștem, să ne lărgim orizonturile. Pentru că Săgetătorul este asociat cu credințele, principiile, convingerile și filosofia de viață este un moment bun să ne întrebăm dacă sistemul nostru de valori funcționează în domeniul de viață guvernat de zodia Săgetător. Posibil, în ajunul datei de 13 decembrie, să apară niște situații, care să ne pună la încercare și să conștientizăm că poate am avut așteptări nerealiste legate de o situație, o persoană, un proiect, iar acum ne trezim la realitate. S-ar putea ca îndoiala, confuzia sau o dezamăgire să amâne o decizie.


Mercur, planeta comunicării, își începe mișcarea retrogradă prin zodia Capricorn în aceeași zi în care are loc Luna Nouă din zodia Săgetător. Mercur ajunge, prin retrogradare, în zodia Săgetător, pe 23 decembrie 2023 și până pe 2 ianuarie, va răscoli planurile, cu scopul de a le îndrepta.
Se cere o mare atenție la felul cum se comunică și se transmit mesajele. Pot să apară crize de comunicare, pe care este nevoie să le gestionăm, dacă nu vrem să se rupă niște relații sau parteneriate profesionale. Pe de altă parte, ce s-a început înainte de 13 decembrie, își poate găsi rezolvare până la finalul anului.

Ce aduce Luna Nouă din zodia Săgetător și mișcarea retrogradă a lui Mercur pentru toate zodiile:

Berbec/ Ascendent în Berbec

Sectorul asociat sistemului de valori, principiilor, credințelor, perfecționării profesionale este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător, care anunță noi începuturi.
Mercur retrograd aduce reviziuirea planurilor și direcției profesionale, privind activitățile din carieră. Se pot rezolva o serie de chestiuni birocratice, care au legătură cu sistemul educațional, o călătorie, dar nu sunt recomandate decizii majore până pe 2 ianuarie 2024, pentru că există riscul unor răzgândiri.

Taur/ Ascendent în Taur

Sectorul intereselor financiare, a taxelor, impozitelor, banilor deținuți la comun cu partenerul sau alte persoane este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Nativii Taur sunt invitați la noi etape în aceste domenii, să administreze cât mai eficient situația materială.
Mercur retrograd aduce revizuirea planurilor financiare, dar și a direcției profesionale, privind studiile, lărgirea orizonturilor cunoașterii, principiilor și sistemului de valori.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Sectorul relațiilor, căsătoriei și parteneriatelor este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Gemenii vor lua decizii în planul relațional, mai ales dacă sunt dezamăgiți de o situație mai veche. Pe de altă parte, Gemenii care se pregătesc să intre acum într-o relație, ar trebui să analizeze bine înainte și să nu se arunce cu capul înainte.
Mercur retrograd aduce revizuirea planurilor pe termen lung, care privesc relațiile și administrarea finanțelor. Posibil să se clarifice anumite chestiuni, care țin și de partea intimă și relațiile de cuplu.

Rac/ Ascendent în Rac

Sectorul muncii, activităților profesionale, rutinei zilnice și sănătății este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Nativii pot începe etape noi la serviciu, să primească oferte de muncă, să înceapă o activitate pe cont propriu.
Mercur retrograd aduce revizuirea relațiilor și parteneriatelor profesionale, dar și a activităților, sarcinilor de muncă, programului și condițiilor de lucru. Din punct de vedere al sănătății nativii sunt invitați să programeze investigații medicale, să adopte un regim de viață sănătos.

Leu/ Ascendent în Leu

Sectorul iubirii, aventurilor romantice, flirtului, cuceririlor, creativității, copiilor și valorificării unor pasiuni este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Leii pot începe noi etape în aceste domenii, să se pună în valoare, să ia decizii în planul sentimental.
Mercur retrograd aduce reevaluarea condițiilor de muncă, dar și revizuirea planurilor în sectorul iubirii.

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Sectorul vieții de familie, căminului, relațiilor cu părinții, patrimoniului este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Nativii Fecioară se preocupă de administrarea patrimoniului, de setarea unor obiective care țin de casă și viața de familie și iau decizii importante.
Mercur retrograd aduce reevaluarea planurilor din sectorul sentimental, al relațiilor cu copiii pentru nativii părinți, dar și revizuirea unor planuri ce privesc implicarea într-un proiect de creație sau care vizează o călătorie de agrement.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Sectorul comunicării, gândirii, informațiilor, opiniilor, deplasărilor și interacționării cu ceilalți este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Balanțele își pot seta obiective pe termen lung, să își schimbe modalitatea de gândire sau de interacționare, astfel încât să relaționeze mai bine.
Mercur retrograd le aduce revizuirea relațiilor cu familia, privind administrarea patrimoniului și reluarea unor dialoguri pe teme relaționale sau financiare, pentru a rezolva unele contexte încurcate.

Scorpion/ Ascendent în Scorpion


Sectorul financiar, al banilor pe care îi câștigă din muncă, de la serviciu sau din alte activități extraprofesionale este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Scorpionii pot deschide noi etape privind administrarea banilor și găsirea unui echilibru între cheltuieli și sumele încasate.
Mercur retrograd aduce revizuirea planurilor financiare, dar și a strategiilor și obiectivelor profesionale pe termen lung.

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Luna Nouă din zodia Săgetător le aduce nativilor Săgetător etape noi în viața personală. Este momentul lor de afirmare din an, când își pot seta obiective pe termen lung.
Mercur retrograd în tranzit prin casa personalității le aduce o autoevaluare. De asemenea, Săgetătorii își pot revizui planurile financiare, să poarte negocieri, să-și suplimenteze veniturile din alte surse decât salariile.

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Sectorul asociat subconștientului, izolării, frământărilor interioare și trecutului este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Nativii Capricorn sunt invitați să-și redirecționeze energia spre interior pentru a se reechilibra fizic și emoțional, să-și facă un bilanț și să elimine din viața lor ce îi ține în loc să evolueze.
Mercur retrograd, în tranzit prin casa personalității, până pe 23 decembrie și apoi prin sectorul frământărilor interioare aduce o revizuire a planurilor personale de viață. Universul interior este activat și nativii ar putea să identifice și să îndrepte niște greșeli.

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Sectorul prietenilor, vieții sociale, planurilor și proiectelor de viitor este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător. Vărsătorii deschid etape noi în planul relațiilor de prietenie, privind implicarea în diverse campanii sau începerea unei activități independente cu un prieten.
Mercur în mișcare retrogradă aduce reevaluarea relațiilor de prietenie, reîntâlnirea cu persoane pe care nu le-au mai văzut de mult. Pe de altă parte, revin persoane din trecut cu care au avut o relație de iubire sau se pot vindeca după o dezamăgire sentimentală, mai ales dacă au înțeles contextul și și-au învățat greșelile.

Pești/ Ascendent în Pești

Sectorul asociat carierei și aspirațiilor profesionale este activat de Luna Nouă din zodia Săgetător.
Peștii încep etape noi în planul profesional și își setează obiective pe termen lung, primesc oferte de job sau o promovare.
Mercur în mișcare retrogradă aduce reevaluarea planurilor profesionale, privind relațiile cu șefii, a activităților de pe urma exercitării profesiei. Posibil să se amâne proiecte, să intervină schimbări, să se dea peste cap un plan, să se rediscute termenii unui contract.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni