• PRO TV
  • Când va fi judecată Simona Halep de TAS, în scandalul de dopaj. Sportiva a contestat decizia suspendării, în urmă cu două luni

Când va fi judecată Simona Halep de TAS, în scandalul de dopaj. Sportiva a contestat decizia suspendării, în urmă cu două luni

Când va fi judecată Simona Halep de TAS, în scandalul de dopaj. Sportiva a contestat decizia suspendării, în urmă cu două luni

Simona Halep nu se lasă cu una, cu două, după ce a fost suspendată patru ani, motiv pentru care, a făcut apel, iar audierile vor avea loc în scurt timp.

Gallery

​TAS a stabilit data la care va fi audiată Simona Halep, în ceea ce privește scandalul de dopaj în care este implicată. Fostul numărul 1 mondial își joacă ultima carte și speră să își poată demonstra nevinovăția.

Când va fi judecată Simona Halep în scandalul de dopaj

În încercarea de a scăpa cu o pedeapsă cât mai mică, sportiva își joacă ultima carte. Simona Halep a contestat decizia de a fi suspendată pe o perioadă de patru ani, dar, în luna octombrie a acestui an, a făcut apel.

Prin urmare, TAS, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a stabilit ca audierile să aibă loc între 7 și 9 februarie 2024. Tenismena speră ca pedeapsa să îi fie redusă cât de mult se poate, dat fiind faptul că, anul următor, ratează, din nou, turneele din Australia, dar și primul Grand Slam.

ITIA, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, a cerut suspendarea Simonei pe o perioadă de șase ani, dar și anularea tuturor rezultatelor pe care aceasta le-a obținut în perioada martie-septembrie 2022.

„TAS a înregistrat apelul formulat de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunțate de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe data de 22 septembrie 2023, în cadrul căreia a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulamentului anti-doping și sancționată cu o suspendare de 4 ani, începută pe 7 octombrie 2022, precum și anularea tuturor rezultatelor obținute în perioada 29 august – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea de medalii, titluri, puncte în clasament și bani”, a precizat TAS, conform PROSPORT.

Simona Halep vrea să participe la Roland Garros 2024

De un an și două luni, Simona Halep nu mai are voie să joace, iar acest lucru reprezintă cea mai mare lovitură pe care a primit-o până acum. Speră că audierile de anul viitor să îi reducă semnificativ pedeapsa, pentru a pute aparticipa la Roland Garros 2024.

Luni, 11 decembrie, aceasta a transmis un mesaj prin care a afirmat că vrea să revină pe teren cât mai repede cu putință: „Sunt pregătită să revin acolo unde a început totul. Roland Garros juniori 2008. Mulțumesc mult, Paris!”.

 

Sursa foto: Instagram, Getty Images, Profimedia Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni