• PRO TV
  • Cine erau fetele care s-au aruncat de pe o clădire din Lupeni. Ultima lor dorință: să fie îngropate una lângă cealaltă

Cine erau fetele care s-au aruncat de pe o clădire din Lupeni. Ultima lor dorință: să fie îngropate una lângă cealaltă

Cine erau fetele care s-au aruncat de pe o clădire din Lupeni. Ultima lor dorință: să fie îngropate una lângă cealaltă

Două adolescente de 15 ani au murit sâmbătă, în municipiul Lupeni, după ce s-au aruncat de pe o clădire abandonată. Erau eleve în clasa a IX-a la Liceul Retezat din Uricani, respectiv Mihai Viteazu Vulcan. După moartea lor, au început să apara mai multe ipozete privind motivul acestui gest.

Tragedia de la Lupeni, unde două fete de 15 ani și-au luat viața în weekend, aruncându-se de pe o fabrică dezafectată, a șocat întreaga comunitate. Tinerele, care au fost colege de clasă în generală, au lăsat un mesaj de adio, iar ultima lor dorință a fost să fie îngropate una lângă cealaltă, scrie o publicație locală, Gazeta de Dimineață.

„Mă bucur că v-am cunoscut! Mulțumim că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile! Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare! Ne omorâm din cauza voastră! Pa!”, este ultimul mesaj postat de fete pe o rețea de socializare, potrivit sursei citate.

Alexandra şi Georgiana ar fi fost victime ale bullyingului și nu ar mai fi suportat hărțuirea la care erau supuse.

Anchetatorii nu pot spune dacă fetele erau sau nu sub influența unor substanțe interzise. Medicii legiști de la Deva au finalizat raportul toxicologic pentru substanțele uzuale, însă nu au spus dacă acestea sunt sau nu pozitive.

„Până la acest moment nu vă putem confirma sau infirma acest aspect (consumul de substanțe interzise-n.r), pentru că urmează a se stabili dacă într-adevăr cele două minore erau sub influența substanțelor psihoactive. Se vor face cercetări, se va face și un raport de necropsie în cauză”, a spus procurorul Robert Scorța.

Gallery

Înainte să se sinucidă, una dintre adolescente și-a sunat mama și i-a spus ce vrea să facă. Disperat, tatăl a urcat în mașină și a condus șapte kilometri până la locul indicat de fată. A reușit să ajungă înaintea ambulanței, dar nu suficient de repede ca s-o oprească de la gestul înfiorător, potrivit digi24.ro

Tatăl uneia dintre fete lucrează la primăria Uricani.

Directorul liceului din Uricani, la care învăța una dintre eleve, spune că fata nu avea un comportament ciudat. 

„Era chiar implicată și în activități extrașcolare, deci era un copil normal. La nivelul școlii, nu (nu a fost agresată-n.r.), eu personal am predat la clasa respectivă. La nivelul școlii nu, nu au existat probleme, noi chiar suntem implicați în proiecte anti bullying. Frecvență normală, comportament normal, un copil normal”, a declarat, Mihaela Tetileanu, directorul liceului din Uricani, potrivit gddhd.ro.

Cealaltă adolescentă era elevă a Liceului Mihai Viteazu Vulcan. Profesorii de aici au văzut-o ca pe o fire mai rebelă. Persoane apropiate grupului frecventat de fete spun că bullingul era cauzat tocmai din cauza relației lor, neacceptate în societate.

Trupurile celor două adolescente au fost găsite cu faţa în sus, semn că, cel mai probabil, s-au aruncat împreună, pe spate, de pe clădirea înaltă de 20 de metri. Pe acoperişul construcţiei au fost găsite telefoanele, gecile lor şi un pachet cu ţigări, scrie adevărul.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni