• PRO TV
  • Este singura femeie din România care ocupă această funcție. Cine este Andreea Dobrițoiu, tănăra care se află la conducerea unui penitenciar

Este singura femeie din România care ocupă această funcție. Cine este Andreea Dobrițoiu, tănăra care se află la conducerea unui penitenciar

Este singura femeie din România care ocupă această funcție. Cine este Andreea Dobrițoiu, tănăra care se află la conducerea unui penitenciar

A absolvit Academia de Poliție ,,A.I. Cuza” din București în 2010, iar la 13 ani distanță primește o funcție de conducere la Penitenciarul Baia Mare. În urma unui concurs, Andreea Dobrițoiu a devenit singura femeie din România care ocupă funcția de director adjunct al unui penitenciar.

„Pe 09.12.2023, s-au afișat rezultatele la concursul pentru ocuparea, din sursă internă, a postului de director adjunct pentru siguranța deținerii și regim penitenciar la Penitenciarul Baia Mare.
Suntem deosebit de onorați și o felicităm, inclusiv pe această cale, pe doamna comisar de poliție penitenciară Andreea Dobrițoiu care, prin promovarea acestui examen a devenit singura femeie din sistemul penitenciar românesc care girează această funcție operativă de importanță majoră în cadrul oricărei unități de detenție”, se menționează într-un comunicat făcut public de reprezentanții instituției. 

Andreea Dobrițoiu este absolventă a Academiei de Poliție „A.I. Cuza” din București, promoția 2010, și s-a remarcat prin rezultate foarte bune pe parcursul carierei.

În prezent, directorul Penitenciarului Baia Mare este Comisarul şef de poliție penitenciară Mircea SPIRIDON.

Anunțul a stârnit un val de comentarii pozitive în mediul online. Pe lângă prieteni și colegi, Andreea a fost felicitată de zeci de români. 

„A fost cel mai bun candidat la proba interviului. Felicitări!”, a scris Cosmin Dorobanțu

„Este un moment unic, care demonstrează că sistemul nostru recunoaște performanța, indiferent de gen! În caz că vă întrebați de ce e unic, vă spun că până acum nicio femeie, niciodată, nu a fost director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar, în toata istoria sistemului penitenciar. Pentru cei "profani" vă pot zice că e una dintre cele mai dificile funcții. Iată că, în sfarșit, se sparg niște bariere și cutume învechite! Știu că a fost un examen foarte greu, nu va fi nici ușor sa fii "deschizătoare de drumuri", dar noi, indiferent de gen, politiști de penitenciare, te vom susține!, a scris una dintre colegele Andreei. 

„Felicitări, mult succes și putere de muncă în continuare!; Felicitări! Succes în activitate!”, au fost alte urări. 

Sursă foto: Facebook

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni