• PRO TV
  • Cine este Lavinia Chițu, tânăra care a tradus una dintre melodiile lui Jessie J prin limbajul semnelor, la concertul din Timișoara

Cine este Lavinia Chițu, tânăra care a tradus una dintre melodiile lui Jessie J prin limbajul semnelor, la concertul din Timișoara

Cine este Lavinia Chițu, tânăra care a tradus una dintre melodiile lui Jessie J prin limbajul semnelor, la concertul din Timișoara

Jessie J a făcut show la Timișoara. Cântăreața britanică a marcat, simbolic, încheierea programului cultural "Timișoara Capitală Europeană a Culturii". În cadrul concertului pe care cântăreața l-a susținut în România, pe scenă, lângă ea, s-a făcut remarcată o tânără care a tradus una dintre piesele artistei prin limbajul semnelor.

Gallery

Lavinia Chițu traduce prin limbajul semnelor concerte pentru oamenii cu deficit de auz

Lavinia Chițu a învățat limbajul semnelor pentru a comunica mai ușor cu părinții săi, fiind singura din familie care aude.

Tânăra este translator sau interpret în limba semnelor române cu o specializare mai rara, potrivit gandul.ro.

Lavinia traduce pentru persoanele cu deficit de auz concerte live, exact așa cum a făcut și la concertul lui Jessie J de la Timișoara. Tânăra a urcat pe scenă alături de cântăreața britanică și a tradus una dintre piesele ei în limbajul semnelor.

Videoclipul cu cele două a ajuns viral pe TikTok, Lavinia fiind extrem de apreciată pentru gestul ei, dar mai ales pentru implicare.

Tânăra reușește să transmită emoția muzicii celor care nu o pot auzi.

„Mulțumesc Jessie J pentru aceste momente unice din viața mea”, a scris Lavinia Chițu, pe TikTok.

Peste 20.000 de oameni s-au strâns în Piața Unirii din Timișoara pentru a o asculta pe Jessie J, deși concertul nu a fost promovat, iar mulți oameni s-au revoltat pentru că nu au știut că artista britanică va concerta în România.

@laviniachitu Fara cuvinte??? IG : Lavinia Chitu 7 #jessiej #momentunic #internationalsignlanguage #unic #jessiejromania #romania #timisoara #timisoara2023 #laviniachitu #momentslikethese #signlanguage #followyourdreams #youarespecial #megastar ♬ sunet original - Lavinia Chitu

Povestea impresionantă a Laviniei Chițu, tânăra care traduce prin limbajul semnelor concerte live, piese de teatru, dar și videoclipuri muzicale

Lavinia Chițu este un miracol pentru familia ei, fiind sigura care s-a născut fără deficiențe de auz. Din nevoia de a-și înțelege părinții a început să învețe singură, încă de copil, limbajul semnelor, potrivit sursei citate.

Cu trecerea timpului, a ajuns să stăpânească tot mai bine limbajul mimico-gestual, iar acum, la 32 de ani, își câștigă existența ca translator sau interpret pentru cei care nu aud.

”Eu am părinții surzi. Unchiul, mătușa și doi verișori au și ei deficiențe de auz. La 2-3 ani, părinții mei au început să comunice cu mine prin semne, doar că eu nu îi înțelegeam. Ei nu au vrut să știu însă acest limbaj, pentru că, acum 30 de ani, era o rușine să vorbești prin semne. Eu m-am dus însă singură în camera mea și, într-o zi, părinții mei m-au surprins când dădeam din mâini aiurea, încercând să învăț”, a povestit Lavinia.

Lavinia a colaborat cu artiști precum cu Antonia, Inna, Carla’s Dreams

Lavinia și-a dorit să-i ajute tot mai mult pe oamenii cu deficit de auz, astfel, după ce o perioadă a lucrat ca interpret pentru știri, acum traduce prin limbajul semnelor concerte live, piese de teatru, dar și videoclipuri muzicale.

”Partea cu muzica a început în 2017. Văzusem în afară ceva asemănător și am zis să fac și eu asta în România, ca să le pot aduce o parte din lumea noastră. În 2019, am tradus primul concert pentru surzi la nivel mai mare, a fost o premieră. După aceea, m-au chemat și alți organizatori.

Traduc muzica pentru ei în timp real. Stau fie pe marginea scenei, fie lângă scenă se face o alta mai micuță, pentru ca ei să aibă în timp real vizibilitate la mine, dar și la ceea ce se întâmplă pe scenă, ca să înțeleagă informația, ce fel de piesă este, de dragoste, de război, ce fel de trupă este”, a explicat Lavinia Chițu, pentru sursa citată.

Sursă foto: TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni