• PRO TV
  • Un tiktoker celebru a fost reținut după ce a înșelat peste 500 de oameni. Ce le promitea victimelor sale

Un tiktoker celebru a fost reținut după ce a înșelat peste 500 de oameni. Ce le promitea victimelor sale

Un tiktoker celebru a fost reținut după ce a înșelat peste 500 de oameni. Ce le promitea victimelor sale

Situație fără precedent, un celebru tiktoker a fost reținut după ce a înșelat sute de persoane, promițându-le că le va ajuta să obțină Fonduri Europene.

Gallery

Influencerul și partenerii săi au fost reținuți de autorități și apoi plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cum își ademeneau victimele. Peste 500 de contracte au fost semnate

Robert Matache, alias Robert MTK, alături de partenerii săi au pus bazele unei scheme de înșelăciune, păcălind clienții că îi ajută să obțină Fonduri Europene, dar în realitate, după ce contractele erau semnate și avansul era plătit, dispăreau fără urmă.

Se pare că autoritățile au descoperit peste 500 de contracte semnate, dar până acum doar aproximativ 30 de oameni au depus plângere.

„Dacă mă vezi că vorbesc de afaceri pe net, nu înseamnă că trebuie să mă bagi în aceeași oală cu toți care vorbesc despre afaceri pe net”, declara vlogger-ul Robert Matache, alias Robert MTK.

Procurorii l-au băgat direct în „oala” celor care înșală, potrivit unui site de știri.

Robert Matache deține funcția de administrator al unei firme de consultanță, responsabilă să asiste oamenii în elaborarea și depunerea proiectelor pentru Fonduri Europene.

Totodată, și-a promovat firma timp îndelungat pe platformele de socializare. Mai mult, imaginea sa, își etala hainele scumpe și bolizii de lux, a contribuit la crearea unei aparențe de credibilitate.

În timpul perchezițiilor, autoritățile au descoperit peste 500 de contracte încheiate de Robert Matache cu alți indivizi, oferind servicii de consultanță pentru redactarea proiectelor.

Victimele au plătit sume cuprinse între 500 și 14.000 de lei pentru servicii, iar unul dintre clienți a devenit viral pe TikTok, după ce a început să își ceară înapoi banii, mai scrie sursa citată.

Sursă foto: Instagram 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni