• PRO TV
  • La aproape 11 ani după crima odioasă care a șocat întreaga planetă, Oscar Pistorius va fi eliberat. Cum a reacționat mama fotomodelului Reeva Steenkamp

La aproape 11 ani după crima odioasă care a șocat întreaga planetă, Oscar Pistorius va fi eliberat. Cum a reacționat mama fotomodelului Reeva Steenkamp

La aproape 11 ani după crima odioasă care a șocat întreaga planetă, Oscar Pistorius va fi eliberat. Cum a reacționat mama fotomodelului Reeva Steenkamp

Fostul campion paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat condiționat din închisoare, la aproape 11 ani după ce și-a ucis logodnica, fotomodelul Reeva Steenkamp. El a împușcat-o de mai multe ori prin ușa de la baie, de Valentine’s Day, în anul 2013, susținând că a confundat-o cu un hoț.

Gallery

​Comisia a stabilit eliberarea sa pentru 5 ianuarie 2024, potrivit BBC„Departamentul serviciilor corecţionale confirmă eliberarea condiţionată a domnului Oscar Leonard Carl Pistorius, în vigoare din 5 ianuarie 2024”, se arată în comunicatul emis de închisoarea în care se află fostul atlet.

Pistorius, care a împlinit 37 de ani recent, a fost condamnat inițial în 2016 de un tribunal sud-african la 5 ani de închisoare, iar un an mai târziu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 5 luni de închisoare.

Care sunt condițiile eliberării lui Oscar Pistorius

Odată eliberat, Pistorius va fi monitorizat de autorități până la expirarea oficială a pedepsei sale, „la fel ca toți ceilalți deținuți în regim de eliberare condiționată”, a precizat vineri Departamentul de Servicii Corecționale, potrivit sursei citate mai sus.

Dacă va dori să se mute sau să se angajeze în această perioadă, va trebui să îl anunțe pe ofițerul său de eliberare condiționată.

Pistorius va trebui, de asemenea, să participe la ședințe de terapie, potrivit purtătorului de cuvânt al familiei Steenkamp.

Cum a reacționat mama fotomodelului Reeva Steenkamp

Într-o scrisoare citită comisiei de eliberare condiționată în timpul audierii de vineri (24 noiembrie 2023), mama d-nei Steenkamp a declarat că nu se opune eliberării sale, dar s-a întrebat dacă „problemele uriașe de furie” ale lui Pistorius au fost tratate cu adevărat în închisoare. Ea a adăugat că ar fi „îngrijorată pentru siguranța oricărei femei" care ar intra acum în contact cu el.

June Steenkamp a ales să nu participe la audierea pentru eliberarea condiționată de la închisoarea Atteridgeville, lângă Pretoria, spunând: „Pur și simplu nu pot aduna energia necesară pentru a-l înfrunta din nou în acest moment”.

Pistorius, atletul fără picioare care a scris istorie la Jocurile Olimpice

Pistorius s-a născut cu o afecțiune congenitală care a dus la amputarea picioarelor când era bebeluș.  El s-a apucat de atletism și a câștigat mai multe titluri paralimpice, fiind singurul atlet cu ambele picioare amputate care a alergat la Jocurile Olimpice.

În 2004, fostul atlet a fost medaliat cu aur în cursa de 200 metri de la Jocurile Paralimpice de la Atena. În 2008, la Beijing, a cucerit aurul la 100 de metri, la 200 de metri și la 400 de metri. În 2012, la Londra, Pistorius a terminat două curse pe prima poziție și a luat două medalii de aur.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni