• PRO TV
  • Medicul Leon Dănăilă, secretul longevității: „Vi-l spun chiar acum!”

Medicul Leon Dănăilă, secretul longevității: „Vi-l spun chiar acum!”

Medicul Leon Dănăilă, secretul longevității: „Vi-l spun chiar acum!”
Sursa: Agerpres

La vârsta de 90 de ani, Leon Dănăilă profesează în neurochirurgie uimind pe toată lumea. Academicianul a dezvăluit care este secretul longevității sale.

Leon Dănăilă este medic primar neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din București și, din 1977, membru corespondent al Academiei Române. La cei 90 de ani ai săi are o vitalitate de invidiat. Deține 18 brevete de inventator și 10 de inovator și, de-a lungul vieții, a scris 59 de cărți și atlase de specialitate.

Dragii mei, mă tot întrebați care este secretul longevității mele. Vi-l spun chiar acum!”, a scris Leon Dănăilă pe Facebook, răspunzând unei curiozități a studenților, colegilor și admiratorilor săi.

Deși am trecut de pragul de 90 de ani, încă profesez ca neurochirurg. Și asta nu pentru că sunt special, ci pentru că am un secret pe care vi-l voi dezvălui la final”, scrie Dănăilă, care rispiește misterul în finalul expunerii sale pe social media.

Așadar, dragilor, acesta este marele meu secret: cititul. Și nu doar al meu. Dacă vă uitați la persoanele care la vârsta de peste 90 de ani încă își păstrează sănătatea mintală și tonusul, să știți că au citit nu doar o carte, ci biblioteci întregi. Acesta este secretul meu, dar și al lor.

Și cu riscul de a mă repeta, sunt multe persoane care vând iluzii, alegeți cu grijă de la cine învățați, pentru că cel mai bun mentor nu este cel care vorbește frumos, ci cel care îți dovedește prin puterea exemplului”, dezvăluie reputatul medic.

Leon Dănăilă: adevărul despre organul din corp care ne scapă de stres

Medicul a împărtășit admiratorilor săi virtuali încă un secret: care este organul din corp care te scapă de stres, de frica de zbor, care contribuie la ameliorarea stării psihice și la combaterea anxietății/depresiei. Este un organ pe care mulți oameni nu-l mai au.

Veți spune că este creierul, normal. Doar că aș vrea să vă vorbesc despre ceva ce se vorbește destul de rar și anume: centrul de comandă al emoțiilor noastre - Amigdala.

Acest mic nucleu în adâncul creierului nostru, joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres. Este centrul care ne ajută să procesăm și să interpretăm emoțiile, influențând decisiv reacțiile noastre emoționale și comportamentale. De asemenea, amigdala este profund implicată în procesul de neuroplasticitate, capacitatea creierului de a se remodela și adapta în răspuns la experiențe noi.

Cititul, ca activitate intelectuală stimulatoare, nu numai că îmbogățește mintea, dar joacă și un rol crucial în susținerea acestei neuroplasticității. Lectura regulată poate fi văzută nu doar ca o sursă de cunoaștere, ci și ca un exercițiu vital pentru menținerea sănătății și agilității amigdalei, contribuind astfel la o viață emoțională mai bogată și mai echilibrată”, mai scrie Leon Dănăilă.

Fotografii: Agerpres

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni