• PRO TV
  • VIDEO Un leu a semănat teroare pe străzile unui oraș italian după ce a scăpat de la circ. Cum a fost prins

VIDEO Un leu a semănat teroare pe străzile unui oraș italian după ce a scăpat de la circ. Cum a fost prins

VIDEO Un leu a semănat teroare pe străzile unui oraș italian după ce a scăpat de la circ. Cum a fost prins

Locuitorii din Ladispoli, un orășel din Italia, au fost sfătuiți să rămână în case după ce un leu a scăpat de la un circ local și a început să se plimbe nestingherit pe străzi.

Gallery

Animalul a reușit să iasă din cușcă și inițial a fost văzut în apropierea locului în care se afla circul, însă angajații nu au reușit să-l captureze.

Leul, pe nume Kimba, s-a plimbat mai bine de 5 ore pe străduțele din Ladispoli. Pentru prinderea lui a avut loc o adevărată desfășurare de forțe.

Alessandro Grando, primarul din Ladispoli, le-a spus locuitorilor să rămână acasă sâmbătă, în timp ce poliția și personalul circului au încercat să prindă animalul, care a fost în cele din urmă sedat și capturat.

Rony Vassallo, care este responsabil de animalele din cadrul Circului Rony Roller, a declarat că, deși gândul de a se confrunta cu un leu i-ar face pe majoritatea oamenilor să se teamă, Kimba, în vârstă de opt ani, a reprezentat un pericol redus.

@leparisien Un lion s’est échappé d'un cirque où il était abrité, ce samedi, en Italie. Kimba s’est ainsi « baladé » dans les rues de Ladispoli, une ville de 40 000 habitants à une heure de Rome, pendant près de six heures avant d'être rattrapé. #italy #lion ♬ son original - Le Parisien

„S-a întâlnit cu oamenii într-un mediu cu care nu era obișnuit... și nu s-a întâmplat nimic. Nu a avut nici măcar pentru o secundă instinctul de a ataca o persoană", a declarat el pentru AFP la sediul circului, scrie The Guardian.

El a precizat că teama sa a fost „că cineva ar fi putut face rău animalului”.

Vassallo a declarat că Kimba a fost doar ușor sedat și că s-a trezit aproape imediat.

Îngrijitorul a cărui familie conduce circul ambulant a mai declarat că toți au fost „zguduiți și foarte tensionați" după evadarea lui Kimba, despre care crede că nu a fost un accident. Vassallo a declarat că a verificat personal cușca cu o oră înainte ca leul să scape și că „totul era în ordine".

Vassallo a mai spus că lacătul a fost forțat și că o anchetă este în curs de desfășurare. Acesta a adăugat că un astfel de incident nu s-a mai întâmplat niciodată în cadrul circului și că i se pare „foarte ciudat”.

Kimba s-a născut și a crescut în captivitate, alături de cei doi frați ai săi, Zeus și Ivan, și de sora sa, Maya. Circul a atras furia militanților pentru drepturile animalelor, care nu sunt de acord cu folosirea animalelor sălbatice în spectacolele de circ.

Peste 20 de țări europene au interzis sau au restricționat folosirea animalelor sălbatice în circuri, însă Italia nu se numără încă printre ele.

Ceea ce s-a întâmplat la Ladispoli „evidențiază pericolele circurilor cu animale din punctul de vedere al securității publice", a declarat grupul pentru drepturile animalelor OIPA. Dar a evidențiat, de asemenea, „disconfortul bietelor creaturi forțate să trăiască în captivitate pentru divertisment".

Vassallo a declarat că cei care îi critică „nu cunosc realitatea faptelor, modul în care sunt tratate animalele în circuri sau controalele care se efectuează".

Mai multe filmulețe cu Kimba plimbându-se pe străzi sâmbătă seara s-au viralizat pe rețelele de socializare. Dacă unii dintre internauți s-au ținut de glume, alții au cerut închiderea circului.

„Imaginează-ți că te plimbi și te întâlnești față în față cu leul pe o alee”, „A ieșit și el la o plimbare, care e problema?”, „Noul Peugeot Wild City Edition”, „Locul leului e în savana africană”, „Un leu nu are ce căuta într-un circ”, au scris unii internauți pe TikTok.

 Fotografii: Shutterstock/ capturi TikTok

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni