Atunci când adaugi lucruri în coșurile online de Black Friday, s-ar putea să vrei să finalizezi rapid achizițiile și să treci la următoarele.
Înainte de a face achizițiile online, iată câteva sfaturi de siguranță de luat în considerare:
Asigură-te că există o conexiune sigură în câmpul URL-ului browserului dvs., în special dacă folosești Wi-Fi public și/sau gratuit. (În Chrome, de exemplu, există o iconiță blocată lângă URL ?). Ca întotdeauna, fii precaut în ceea ce privește noul phishing și e-mailurile spam care ajung în inbox.
Nu trebuie să ai încredere în niciun e-mail care ți se pare suspect, și ar trebui să eviți să faci clic pe linkuri în e-mailuri care par măcar puțin dubioase.
Devine din ce în ce mai greu să recunoaștem ce este real de ce este o înșelătorie, așa că fii atenți, mai ales în sezoanele populare de reduceri, cum ar fi Black Friday și Cyber Monday.
Un alt sfat atunci când faci cumpărături online este să te asiguri că parolele auto-completate și setările de securitate sunt actualizate în browserul pe care îl utilizezi.
Ca utilizator Google, poți gestiona parolele și îți poți întări securitatea dacă mergi la Passwords.Google.com, ceea ce e de recomandat să faci înainte de a începe cumpărăturile.
Poți lua în considerare, de asemenea, opțiunea "Autentificare cu Apple" sau "Autentificare cu Google" atunci când creezi conturi, astfel încât să nu fie necesar să faci un alt login.
În cele din urmă, există întotdeauna Verificarea în două pași, o modalitate dovedită de a îți proteja contul Google atunci când ești conectat și de a menține datele în siguranță de atacurile cibernetice în general.
Un alt sfat legat de auto-completare este să încerci să folosești numărul de card virtual (în Chrome), care îți permite să folosești informațiile de plată auto-completate atunci când faci checkout.
Google îți va permite să generezi numărul unic de card virtual care ascunde numărul tău real de card de plată.
Acest lucru poate fi deosebit de important atunci când efectuezi o tranzacție pe un site nou pe care nu l-ai vizitat anterior.Înainte de a introduce orice informații personale sau financiare, asigură-te că verifici că site-ul pe care te afli este legitim și sigur. Cea mai simplă modalitate de a verifica este să căutați "https" la începutul adresei site-ului. Dacă nu vedeți "s" la sfârșitul "http," atunci site-ul nu este criptat și datele tale nu vor fi securizate. Toate site-urile de cumpărături legitime vor avea "s" pentru protecție.
Actualizarea software-ului este una dintre cele mai ușoare lucruri pe care le poți face pentru a îți proteja informațiile, dar mulți oameni o amână.
Actualizările software-ului sunt adesea lansate pentru a ajuta la îmbunătățirea securității și pentru a combate noile atacuri care sunt dezvoltate în mod constant. S-ar putea să ți se pară incomod să aștepți ca laptopul, pc-ul (sau smartphone-ul dvs.) să efectueze actualizări și să se repornească, dar beneficiile de protecție merită efortul.
Data viitoare când vezi o alertă pentru a actualiza software-ul, fă-o.
Folosește o rețea privată virtuală (VPN). Rețelele private virtuale (VPN-uri) pun practic conexiunea ta la internet în mod stealth. Dacă trebuie să faci cumpărături de pe telefon sau pe o rețea publică, utilizarea unei VPN este cea mai bună protecție împotriva hackerilor.