• PRO TV
  • Mii de persoane, interesate să-și îndepărteze o bucată de craniu și să-și implanteze în creier chip-urile lui Elon Musk

Mii de persoane, interesate să-și îndepărteze o bucată de craniu și să-și implanteze în creier chip-urile lui Elon Musk

Mii de persoane, interesate să-și îndepărteze o bucată de craniu și să-și implanteze în creier chip-urile lui Elon Musk

Bloomberg consemnează faptul că mii de persoane s-au declarat interesate de a participa la testările pentru Neuralink, un chip implantat în creier care acționează ca un ”Fitbit introdus în craniu”.

Un raport recent Bloomberg arată că mii de oameni și-au exprimat interesul pentru a face un implant pe creier Neuralink, conform lui Ashlee Vance, una din persoanele care din anturajul lui Elon Musk.
Vance, care spune că a vizitat mai multe instituții Neuralink, spune că firma nu a implantat încă chipul său în creierul oamenilor, dar că intenționează să-l probeze pe 11 oameni anul viitor și pe mai bine de 22.000 până în 2030.

Anul acesta, FDA i-a dat companiei Neuralink aprobarea pentru a testa produsul pe oameni, produs pe care Musk l-a numit ”Fitbit în craniul tău”. În luna septembrie, compania a început să recruteze doritori. Neuralink a scris că este în căutare de oameni care sunt paralizați din cauza unei răni la coloana vertebrală sau din cauza sclerozei laterale amiotrofice.
Compania a mai spus că speră să creeze un dispozitiv care să creeze un fel de simbioză între oameni și mașinării și care va permite oamenilor să trimită mesaje sau să se joace jocuri video folosindu-și doar puterea gândului. Doar că, înainte de asta, compania speră să ajute persoanele care au probleme neurologice.

Vance, care semnează biografia din 2015 a lui Musk, ”Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future”, spune că în ciuda numeroaselor cereri din partea pacienților, compania e încă în căutarea primului voluntar ”dispus să-și îndepărteze pe cale chirurgicală o bucată de craniu astfel încât un robot să insereze o serie de fire subțire și electrozi în creierul acestuia”.

Aceeași sursă spune că unui chirurg îi ia ”vreo două ore” să facă o craniectomie, iar robotului - 25 de minute pentru a insera dispozitivul. De asemenea, gadgetul va acoperi și porțiune de craniu care a fost îndepărtată.

Neuralink a făcut deja 155 de implanturi - cu ajutoru robotului - pe o varietate de animale, inclusiv pe porci și maimuțe.

Foto: Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni