• PRO TV
  • O fetiță de 8 luni a primit cetățenie italiană în regim de urgență, după ce Tribunalul din Marea Britanie a decis să fie deconectată de la aparate

O fetiță de 8 luni a primit cetățenie italiană în regim de urgență, după ce Tribunalul din Marea Britanie a decis să fie deconectată de la aparate

O fetiță de 8 luni a primit cetățenie italiană în regim de urgență, după ce Tribunalul din Marea Britanie a decis să fie deconectată de la aparate

Guvernul Meloni a acordat cetățenie de urgență unei fetițe de doar opt luni din Marea Britanie, după ce doctorii din Anglia au vrut să o deconecteze de la aparatele care o mențin în viață, această decizie a fost aprobată de Tribunal.

Indi Gregory, în vârstă de doar opt luni, suferă de o boală mitocondrială rară, iar medicii din Nottingham spun că nu mai are nicio șansă de supraviețuire.

Înalta Curte a Angliei a refuzat cererea părinților micuței de a fi transferată într-un spital din Roma. Premierul italian Giorgia Meloni a scris într-o postare pe platforma X că va lupta pentru dreptul lui Indi la viață până în ultimul moment.

De la naștere, fetița a stat mereu în spitalul Queen's Medical Center din Nottingham. Din acest motiv, Înalta Curte a decis că Indi Gregory ar trebui să moară prin eutanasiere. Părinții ei, însă, s-au opus mereu ferm deciziei: „Indi a avut suișuri și coborâșuri, dar în fazele mai calme era într-o secție normală: era perfect capabilă să respire singură și își făcea zgomote pline de bucurie. nu suferă și găsește mângâiere evidentă în prezența mamei și a tatălui său. Știm că nu va fi niciodată la fel ca alți copii, dar ne frânge inimile să credem că medicii nu vor să-i ofere această șansă la viață., potrivit site-ului chronist.it.

Organizația Christian Concern, care sprijină familia lui Indi din Ilkeston, Derbyshire, a anunțat că va avea loc o audiere urgentă la Înalta Curte pentru a lua în considerare înlăturarea tratamentului menținându-i viața.

Medicii de la Centrul Medical Queen's din Nottingham (QMC) au afirmat că nu mai pot face nimic pentru ea. Ei au susținut că starea ei este incurabilă și că tratamentul îi provoacă durere.

Cu toate acestea, părinții, Claire Staniforth și Dean Gregory, au luptat împotriva acestei decizii, iar Spitalul de Copii Bambino Gesu din Roma a fost de acord să continue tratamentul, potrivit BBC.

Ultima contestație a familiei la Înalta Curte a fost respinsă sâmbătă.

Părinții lui Gregory vor putea acum apela la consulatul italian din Marea Britanie pentru a cere ca ea să fie transferată în Italia, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală italiană, adăugând totuși că Marea Britanie nu are obligația de a accepta cererea.

Potrivit Christian Concern, un grup care reprezintă părinții, guvernul italian s-a oferit să acopere costurile tratamentului la Bambino Gesu, o unitate spitalicească administrată de Vatican.

Sursă foto: shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni