• PRO TV
  • Timp de patru luni Grădina Botanică a Universității din București se transformă în Grădina Luminilor

Timp de patru luni Grădina Botanică a Universității din București se transformă în Grădina Luminilor

Timp de patru luni Grădina Botanică a Universității din București se transformă în Grădina Luminilor

Compania Wonderful Lighting, deținătoare a brandului “Garden of Lights”, aduce în România expoziția multimedia „Grădina Luminilor”. Gradina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București va găzdui expoziția timp de patru luni, începând din 3 noiembrie 2023.

Tematica expoziției va fi „Alice în Țara Minunilor”. Grădinile de lumini sunt expoziții tematice organizate în aer liber, pline de povești multimedia uimitoare spuse cu ajutorul luminii și muzicii, un eveniment special care combină arta luminoasă cu frumusețea naturii. Pentru copii este un prilej de a-și întâlni personajele de basm preferate, iar pentru adulți este o întoarcere nostalgică în trecut și un moment de odihnă din rutina vieții de zi cu zi. Este, de asemenea, o oportunitate minunată de a petrece timp alături de cei dragi și de a experimenta o altă dimensiune a frumuseții și creativității într-un mediu natural.

Expoziția va fi deschisă  timp de patru luni, în timpul orelor de după-amiază, inclusiv în weekend și de sărbători.  Zeci de atracții unice îi așteaptă pe vizitatori: scene tematice, instalații artistice și puncte foto, copaci luminați, precum și spectacole de lumini și multimedia unice. Vizitatorii vor putea admira și interacționa cu diferite forme de artă luminoasă și se vor întâlni cu elemente și personaje din lumea magică „Țara Minunilor”, cum ar fi Alice, iepurele, pisica de Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a pălărierului și, bineînțeles, castelul reginei de Cupă.  Cel mai lung tunel luminat din Europa va fi amenajat în cadrul expoziției. Acesta va avea 200 de metri lungime și 320.000 de leduri.

„Am acceptat cu entuziasm propunerea celor de la Garden of Lights și suntem încântați au ales Gradina Botanică a Universității din București pentru acest proiect. Este o oportunitate de a admira gradina botanică într-un alt context și de a vedea cum lumina poate transforma și sublinia frumusețea naturii”, a declarat prof. univ. Dr. Paulina Anastasiu, director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București.

Cel mai bun moment pentru a vizita expoziția de lumini este seara sau noaptea, când întunericul pune în evidență efectele luminii și creează o atmosferă misterioasă și romantică. Vizitatorii se vor putea plimba prin gradină admirând instalațiile luminoase și bucurându-se de frumusețea plantelor într-un mod inedit. Spectacolele de lumini și sunet în care instalațiile luminoase sunt sincronizate cu muzica și efectele sonore vor crea o experiență multi-senzoriala.

Biletele de intrare pot fi achiziționate de pe pagina Garden of Lights si din rețeaua iabilet.ro.  Pe lângă biletele cu o singură intrare există și varianta de abonament de sezon, valabil pentru toate cele 4 luni ale expoziției.

Compania, cu sediul în Polonia, este prezentă pe piață din anul 2020 și a organizat prima expoziție de lumini în Cracovia, în parcul Stanisław Lem Garden of Experiments, expoziție care a atras un număr record de vizitatori. Au urmat doi ani în care compania a organizat grădini de lumină care au atras în jur de 150.000 de vizitatori pe zi. În total 1,2 milioane de oameni au vizitat expozițiile organizate în diverse orașe. Anul acesta povestea merge mai departe cu încă 4 orașe din Europa centrală și de est: Riga, Budapesta, Belgrad și București. Expozițiile Garden of Lights au ca temă cele mai populare basme: Pinocchio, Peter Pan, Lampa lui Alladin sau Albă ca Zăpada. Anul acesta, datorită cooperării cu gradina zoologica din Wroclaw, colecției de tematici i s-a adăugat un plus de valoare educațională prin expoziția „Animale Africane”. În plus, compania a obținut licență pentru basmul Ștrumfii și va organiza în Varșovia și Cracovia expoziții cu tema multimedia valoroasă, ștrumfii fiind ambasadori ai celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Wonderful Lighting beneficiază de tehnologia oferită de compania americană S4 Lights - lider pe piața globală de iluminat multimedia și decorativ, companie care a colaborat cu Disneyland, SeaWorld și Silver Dollar.

Investiția pe care o face Wonderful Lighting în amenajarea unei expoziții este intre 600000 și 1000000 de Euro.

„Misiunea noastră este oferim experiențe magice folosind lumina și sunetul. Prin tehnologie și creativitate construim spații încântătoare care le permit oamenilor să se bucure de timp de calitate alături de cei dragi și să se elibereze de rutina vieții de zi cu zi. Suntem încântați să fim prezenți anul acesta la București unde vom transforma superba gradină botanică Dimitrie Brandza în lumea minunată a lui Alice” a declarat Michal Chojnacki, CEO of Wonderful Lighting

Despre Wonderful Lighting

Compania Wonderful Lighting are sediul în orașul Gdynia din Polonia și oferă servicii de iluminat profesional pentru Crăciun și spectacole multimedia de lumină și sunet pentru municipalități, centre comerciale, hoteluri, restaurante, parcuri și grădini botanice. Datorită cooperării cu compania americană S4 Lights are acces la produse RGB multimedia unice, cum ar fi Pixel Pines – brazi de Crăciun multimedia și multe alte produse de iluminat care sunt folosite pentru a crea spectacole de lumini impresionante. Rezultatul: expoziții unice de lumină pregătite de la concept și design până la execuție, garantând clienților emoții de neuitat.

Despre Universitatea din București

Cu o istorie de peste 150 de ani și un prestigiu confirmat constant, Universitatea din București este astăzi un spaţiu academic dinamic și incluziv, centrat pe student și caracterizat prin creativitate, inovare și pragmatism. Instituţie de excelenţă atât în educaţie, cât și în cercetare, Universitatea din București a făcut o prioritate din pregătirea studenţilor săi pentru viaţă și profesie. Astfel, UB acţionează constant și cu fermitate pentru a asigura cea mai înaltă calitate a serviciilor oferite, care să garanteze absolvenţilor săi o asimilare ușoară și eficientă pe piaţa muncii, indiferent de domeniul sau programul de studiu. Actor central al învăţământului superior românesc și european, Universitatea din București este o instituţie aflată într-un permanent proces de adaptare și internaţionalizare, deschisă spre multiculturalitate și diversitate. Iar apartenenţa la CIVIS – Universitatea Civică Europeană –, alături de alte nouă universităţi europene de top, vine să confirme încă o dată că UB este o organizaţie puternic ancorată în transformările societale ale lumii actuale, fiind o instituţie angajată civic și social, conectată la cele mai importante provocări locale, naţionale, europene și globale.

Despre Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București

Cu o istorie vie care începe în 1860, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București este un mediu al interacţiunii active și un spaţiu de cunoaștere și cercetare de profil. Are o întindere de peste 18 hectare. Grădina Botanică a Universității din București adăpostește peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice și numeroase plante rare și include 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă și variată seră de expoziţie, vechea seră și un fascinant muzeu botanic. Muzeul Botanic a fost adăugat Grădinii Botanice în 1882 de către celebrul botanist Dimitrie Brandza. Muzeul este structurat în 22 de săli, dedicate istoriei Grădinii Botanice, plantelor medicinale, curiozităţilor din lumea plantelor, unor colecţii speciale etc. Serele Grădinii Botanice sunt o zonă de studiu și de cercetare, dar și un spaţiu de recreere într-un mediu exotic. Serele includ o bogată selecţie de specii luxuriante și neobișnuite, provenite din zonele tropicale, subtropicale și ecuatoriale de pe glob.

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni