• PRO TV
  • (P) Alimente periculoase pentru câinele tău pe care nu ar trebui să le mănânce niciodată

(P) Alimente periculoase pentru câinele tău pe care nu ar trebui să le mănânce niciodată

(P) Alimente periculoase pentru câinele tău pe care nu ar trebui să le mănânce niciodată

Trebuie să fii foarte atent pentru că există câteva alimente periculoase pentru câinele tău pe care nu ar trebui să le mănânce niciodată.

Deși câinii noștri pot părea că vor ceea ce avem mai mult decât orice, asta nu înseamnă că ar trebui să-l primească. Sistemele noastre digestive funcționează diferit de al lor. Nouă oamenilor ne plac multe lucruri pe care nu le pot digera sau care sunt toxice pentru ei.

Când ai un câine și știi că există posibilitatea de a împărți o parte din mâncarea ta cu el, este esențial să înțelegi ce ar trebui și ce nu ar trebui să mănânce. În acest ghid oferit de Pets Point, ne uităm la cele mai comune alimente umane pe care câinele tău nu ar trebui să le mănânce și de ce sunt periculoase pentru el.

Alimente periculoase pentru câinele tău pe care nu ar trebui să le mănânce niciodată

Câinii sunt animale care nu au nevoie de mult mai mult decât carne în dieta lor. Cu toate acestea, ei pot culege unele substanțe nutritive benefice din fructe și legume. Trebuie să fii foarte selectiv cu ceea ce îl hrănești și să acorzi o atenție deosebită pentru a te asigura că mâncarea nu este periculoasă pentru prietenul tău patruped.

Alcool

Pentru noi înșine, atâta timp cât nu suntem abstinenti la sfârșitul unei zile lungi, o bere sau un pahar de vin pot face multe. Cu toate acestea, băuturile alcoolice și alimentele care conțin chiar și urme de alcool pot fi incredibil de dăunătoare pentru câinele tău . Acestea pot provoca vărsături și diaree.

Avocado

Avocado ar putea fi un super fruct pentru noi, oamenii, dar de obicei nu se descurcă bine cu câinii. Nu au atât de multe probleme cu el precum caii și păsările, dar este totuși greu de digerat. În cantități mari, poate provoca probleme cardiovasculare.

Oase

Nu da niciodată oase câinilor. Dar toate acele oase vândute de magazinele de animale din toată țara?

Oasele care provin direct de la animale și au fost gătite sunt diferite de oasele procesate de companiile de hrană pentru animale de companie. Îți poți da în continuare oase de câine de la animale, dar nu ar trebui să-i dai niciodată oase de pasăre pentru că se vor ciobi. Nu ar trebui să le dați oase fierte pentru că se pot așchia și se pot bloca în gât.

Cafea

Putem trăi din cafea, dar câinii noștri nu pot. Cofeina conține un compus numit metilxantine. Dacă este ingerat de câinele dvs., poate provoca vărsături și diaree, sete excesivă, urinare, gâfâit, hiperactivitate, tremor, convulsii și chiar moarte. Asta înseamnă doar că poți păstra cafeaua pentru tine.

Bomboane

Zahărul este în esență inutil și periculos în dieta câinelui tău. Pot exista momente în care îi puteți lăsa să încerce o bucată mică de ceva zaharat, dar chiar și puțin prea mult poate provoca reacții adverse. Zaharurile și conservanții din bomboane pot provoca hiperactivitate și creșterea ritmului cardiac. Dacă mănâncă prea mult, poate provoca în cele din urmă diabet și cantități nesănătoase de creștere în greutate.

Ciocolată

Ciocolata se încadrează atât în ​​categoriile de bomboane, cât și în cea de cafea, deoarece boabele de cacao folosite la fabricarea ciocolatei conțin și metilxantine.

Ciocolata este incredibil de toxică pentru câini și nu ar trebui să se răsfețe niciodată cu această delicie gustoasă. Ciocolata neagra este cea mai periculoasa deoarece contine cel mai mare procent de cacao, alaturi de ciocolata de copt. Nici ciocolata albă, care are cel mai scăzut nivel de metilxantine, nu ar trebui să fie dată câinelui tău.

Ce să-i dai câinelui de mâncare?

Păi ceea ce i-a fost destinat și conform sfaturilor veterinarilor. Cel mai indicat ar fi sa utilizati hrana uscată si hrană umedă câini.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni