• PRO TV
  • Simona Halep a depus apel la TAS, după ce a primit suspendarea de patru ani. Ce are de spus sportiva în apărarea sa: „Iau foarte în serios regulile”

Simona Halep a depus apel la TAS, după ce a primit suspendarea de patru ani. Ce are de spus sportiva în apărarea sa: „Iau foarte în serios regulile”

Simona Halep a depus apel la TAS, după ce a primit suspendarea de patru ani. Ce are de spus sportiva în apărarea sa: „Iau foarte în serios regulile”

Simona Halep este dispusă să meargă până în pânzele albe, pentru a demonstra că este nevinovată. Tenismena a făcut apel la TAS, la câteva săptămâni distanță de când a aflat că este suspendată încă trei ani.

 

Gallery

​Simona Halep a făcut apel la TAS, în încercarea de a scăpa de suspendarea de patru ani pe care a primit-o, după ce a fost acuzată de dopaj. Timp de un an, sportiva a așteptat decizia instanței, sperând ca dovezile pe care le-a adus să o ajute să scape.

Simona Halep a făcut apel la TAS, pentru a scăpa de suspendare

Simona Halep a fost acuzată că s-a dopat și, timp de un an, a încercat din răsputeri să demonstreze că acest lucru nu s-a întâmplat cu voia ei. Cu toate acestea, verdictul a fot împotriva ei, primind încă trei ani de suspendare, cu toate că ITIA a cerut încă cinci.

În urmă cu puțin timp, Simona Halep a decis să își joace ultima carte și a depus apel la TAS, Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Mai mult decât atât, a declarat că va da în judecată firma care a produs suplimentul care fusese contaminat.

„Ultimul an a fost cel mai greu din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale.

Cred într-un sport curat şi, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, de-a lungul a sute de turnee şi două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge şi urină pentru a verifica dacă există substanţe interzise - toate au fost negative, până la 29 august 2022”, a anunțat Simona Halep.

Ion Țiriac o încurajează să meargă în instanță

Ion Țiriac a fost de partea Simonei Halep încă de la început și o încurajează să se judece cu cei din cauza cărora nu mai poate intra pe teren. Miliardarul arată cu degetul spre ITIA și susține că situația nu a fost gestionată așa cum ar fi trebuit.

Omul de afaceri nu și-a ascuns revolta și a mărturisit că a durat prea mult ca demersurile legale să înceapă din momentul în care Simona a fost acuzată de dopaj.

 

Sursa foto: Facebook, Instagram, Getty Images, Profimedia Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni