• PRO TV
  • O fostă profesoară trăiește în pădure cu cei trei copii ai ei: ”N-o să-i dau niciodată la școală, să facă teme”

O fostă profesoară trăiește în pădure cu cei trei copii ai ei: ”N-o să-i dau niciodată la școală, să facă teme”

O fostă profesoară trăiește în pădure cu cei trei copii ai ei: ”N-o să-i dau niciodată la școală, să facă teme”

Fosta profesoară Taylor Moran trăiește în pădure alături de cei trei copii ai ei - pe care este hotărâtă să-i învețe tehnici de supraviețuire, să se joacă, se exploreze în loc să-i trimită să urmeze o școală tradițională.

Gallery

Taylor (32 de ani) nu mai crede în sistemul clasic de învățământ, despre care spune că i-a ucis spiritul.

În loc de ore și teme pentru acasă, cei trei copii - Hudson (5 ani), Thompson (trei ani) și Gus (1 an) - învață să se joace, să exploreze, o metodă pe care ea o numește ”deșcolarizare”. De la tăiat pui, tranșat carne, plantat semințe și prins pește, educația copiilor este departe de cea normală, însă mama Taylor și tatăl Nick cred într-o abordare alternativă.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Moran (@leafandlearn)


Familia are o mulțime de fani online, cu 310.000 urmăritori pe Instagram și 72.400 de urmăritori pe TiKTok. ”Școala mi-a ucis spiritul, mi-a întârziat funcția creativă și mi-a furat timp prețios - nu vreau ca și copiii mei să aibă aceleași regrete”, spune Taylor.

”Copiii mei au învățat să mânuiască cuțitul în condiții de siguranță. Să taie găini, să identifice plantele otrăvitoare, să se trateze cu ajutorul ierburilor și să taie copaci.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Moran (@leafandlearn)

Alte abilități pe care le-au dobândit este să facă pâine și iaurt, să prindă pește și să-l gătească”. Asta nu înseamnă că părinții se concentrează pe abilitățile fizice. Aceștia îi învăță pe cei trei micuți și cum să gândească critic.

”Filozofia este foarte importantă la noi în familie. Și eu și Nick am absolvit filozofia la Universitatea din Texas de Nord. Pentru noi este foarte important să citim - avem o mulțime de cărți pe care băieții le citesc cu voce tare.
Cea mai mare îngrijorare cât privește homeschooling este socializare. Dar dacă stai în bancă, ridici mâna ca să primești permisiunea să vorbești și ceri voie la baie - asta înseamnă că socializezi?

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Moran (@leafandlearn)


Pentru mine, socializarea înseamnă că un copil să alerge prin natură cu alți copii. Socializarea se întâmplă în timp ce îți trăiești viața”.
În ciuda atitudinii lor pozitive, Taylor și Nick au primit și comentarii negative pe pagina lor de TikTok, față de felul în care își cresc copiii.

Foto: Instagram/ TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni