• PRO TV
  • Înmormântare Natașa Raab | Unde va fi înhumată actrița de 70 de ani. Colegii de la Teatrul Național Craiova o jelesc

Înmormântare Natașa Raab | Unde va fi înhumată actrița de 70 de ani. Colegii de la Teatrul Național Craiova o jelesc

Înmormântare Natașa Raab | Unde va fi înhumată actrița de 70 de ani. Colegii de la Teatrul Național Craiova o jelesc
Sursa: Agerpres

Actrița Natașa Raab, cunoscută pentru rolurile sale de pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, a murit la 70 de ani. Actrița suferea de Parkinson, boală care a evoluat rapid în ultimii 2 ani. Când va fi înmormântată Natașa Raab.

Natașa Raab a plecat dintre noi după o îndelungă suferință, cunoscută în special de apropiații ei. Colegii de la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova sunt îndurerați de dispariția uneia dintre „cele mai iubite actrițe ale teatrului și filmului românesc”.

Pregnantă personalitate a peisajului cultural craiovean, actrița Natașa Raab a fost dăruită cu o energie debordantă, necontenind a-și manifesta preaplinul histrionic în mai multe zone de interes artistic, de la roluri de teatru, film și televiziune, până la înregistrări de albume audio, prezentări de spectacole, turnee și zeci de participări cu trupa Teatrului Naţional Craiova la marile Festivaluri de teatru ale lumii”, se arată pe pagina de Facebook a teatrului craiovean.

Colegii ei au anunțat că Natașa Raab va fi înmormântată miercuri, 25 octombrie 2023, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Anul trecut, fanii ei au aflat cu tristețe că Natașa Raab nu mai poate merge din cauza din cauza bolii Parkinson

Gallery

​Între timp, au apărut ultimele imagini cu Natașa Raab în viață și ultima ei postare pe rețelele sociale.

Natașa Raab, premiul UNITER pentru debut

Carismatică, puternică, foarte feminină și feministă, „dar și umilă, călăuzită de credința nestrămutată într-un Dumnezeu care o iubește și o veghează mereu”, Natașa Raab a avut o carieră bogată în teatru și film.

În cei peste 33 de ani de actorie, Natașa Raab a fost distinsă cu numeroase premii și distincții. În 1989, rolul Elena Andreevna din spectacolul Unchiul Vanea, de A.P.Cehov, i-a adus actriței premiul UNITER pentru debut.

O apariție electrizantă, o înfățișare seducătoare și o prezență puternică, Natașa Raab a fost una dintre actrițele iubite de camera de filmat: i s-a încredințat rolul mamei în fimul Din dragoste cu cele mai bune intenții (regia Adrian Sitaru, 2011, premiat la festivalul Internațional Locarno, Elveția), dar și rolul Dr. Olga Cerchez din pelicula Poziția copilului (regia Călin Netzer, 2013, Ursul de Aur la Berlinala din 2013)”, scriu colegii săi.

Valentin Silvestru, unul dintre cei mai duri critici de teatru, scria despre Natașa Raab după ce a văzut-o în rolul Elena Andreevna: „Actriţă înaltă, mlădioasă, cu ţinută elegantă şi un chip gânditor, de o frumuseţe severă, o atitudine încordată şi un mers sigur (...) Actriţa a realizat fără cusur, în chip proeminent, cu fineţe extremă şi cu o nuanţă de mister, cel mai interesant caracter al spectacolului.”

Fotografii: Agerpres/Facebook Raab Natasa

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni