• PRO TV
  • Motivul sfâșietor pentru care copiii din Gaza își scriu numele pe mână. ”E crud și inuman”

Motivul sfâșietor pentru care copiii din Gaza își scriu numele pe mână. ”E crud și inuman”

Motivul sfâșietor pentru care copiii din Gaza își scriu numele pe mână. ”E crud și inuman”

Un clip video absolut frisonant, repostat de un tată pe platforma X (fosta Twitter), arată cum copiii din Palestina își scriu numele pe mână, pentru ca trupurile lor neaînsuflețite să fie identificate în eventualitatea unui atac aerian.

Clipul, care a strâns deja 800.000 de vizualizări, înfățișează niște copii care își ajută prietenii mai micuți să-și scrie pe antebraț numele. Unii dintre aceștia sunt auziți spunând ”Eu nu o să mor”, dar tot se pregătesc pentru cel mai rău scenariu posibil.

Video-ul a strâns o mulțime de comentarii, unul dintre acestea venind de la un tată, dr Omar Suleiman, care a numit secvența filmată în Gaza ”crudă și inumană”.

Profesor universar din Dallas, Texas, acesta a scris: ”M-am uitat la fiica mea care colorează cărți, apoi am privit acești copii din Gaza care își scriu pe mână numele lor ca să fie identificați în cazul în care mor în următorul atac al Israelului. Acestor copii li s-a furat umanitatea înainte de a fi spulberați de pe față pământului. Este crud și inuman”.

Israel i-a avertizat, în repetate rânduri, pe oameni să părăsească nordul Gaza, inclusiv prin distribuirea de pliante din avion. Se pare că aproximativ 700.000 de persoane au părăsit deja zona, însă alte sute de mii au rămas.

Foto: @omarsuleiman504

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni