• PRO TV
  • Părinții lui Irinel Columbeanu au făcut o adevărată avere în timpul lui Nicolae Ceaușescu. Cum au avut o viață mai bună ca a majorității: „Trăiam ca animalele”

Părinții lui Irinel Columbeanu au făcut o adevărată avere în timpul lui Nicolae Ceaușescu. Cum au avut o viață mai bună ca a majorității: „Trăiam ca animalele”

Părinții lui Irinel Columbeanu au făcut o adevărată avere în timpul lui Nicolae Ceaușescu. Cum au avut o viață mai bună ca a majorității: „Trăiam ca animalele”

Părinții lui Irinel Columbeanu au făcut o adevărată avere în timpul regimului comunist, iar de succesul în domeniul antreprenoriatului s-a bucurat și fiul lor, câțiva ani după aceea. În anul 2007, averea lui Irinel Columbeanu ajunsese la 150 de milioane de euro.

Gallery

​Părinții lui Irinel Columbeanu au făcut avere, chiar dacă și-au început afacerile în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu. Ion Columbeanu și fiul lui, Irinel, au fost mereu în atenția publicului, în timp ce mama fostului milionar a preferat să stea departe de ochii presei.

Cum au făcut avere părinții lui Irinel Columbeanu

Ion Columbeanu a lucrat ca inginer și superviza mai mulți angajați, iar Georgeta Columbeanu era angajată ca secretară, într-o instituție publică. La acea vreme, părinții lui Irinel Columbeanu trăiau în Ploiești și nu le lipsea nimic din punct de vedere financiar.

La acea vreme, tatăl lui Columbeanu avea un salariu de 6.000 de lei, o casă mai mare decât avea majoritatea, dar și două mașini, iar decizia de a intra în politică a fost și mai bună. Cu toate acestea, Irinel Columbeanu nu a rămas cu o amintire prea frumoasă de atunci, deoarece banii nu au putut cumpăra libertatea.

„Trăiam ca animalele. Degeaba aveam bani, dacă nu aveam acest la nimic”, a declarat fostul afacerist, în urmă cu ceva timp.

Acesta a ocupat mai multe funcții, printre care se numără consilier secretar general interimar și șef de protocol în guvernele Gheorghiu Dej, Văcăroiu și Roman.

Părinții lui Irinel Columbeanu s-au stins din viață, la opt ani distanță unul de altul. Georgeta Columbeanu a murit la 76 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul, iar Ion Columbeanu a murit în anul 2016, în azilul în care locuia.

Ion Columbeanu și Irinel Columbeanu, internați în același azil

Cu doar câteva luni înainte de a muri la vârsta de 90 de ani, Ion Columbeanu a fost internat într-un azil din Ghermănești, Snagov, urmând ca, șapte ani mai târziu, Irinel Columbeanu să ajungă și el tot acolo.

În prezent, Irinel Columbeanu întâmpină probleme economice atât de mari, încât nu își poate permite să își plătească azilul în care stă și are nevoie de ajutorul celor din jur. Tocmai din acest motiv, Irinuca, fiica lui, i-a trimis 200 de dolari, iar unii prieteni caută soluții, pentru a strânge bani.

 

Sursa foto: Captură video, Facebook, Captură TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni