• PRO TV
  • Sute de persoane, unele bolnave în fază terminală, au fost criogenate, în Arizona. 200 de corpuri și de creiere omenești, ținute în azot lichid, la -196 de grade

Sute de persoane, unele bolnave în fază terminală, au fost criogenate, în Arizona. 200 de corpuri și de creiere omenești, ținute în azot lichid, la -196 de grade

Sute de persoane, unele bolnave în fază terminală, au fost criogenate, în Arizona. 200 de corpuri și de creiere omenești, ținute în azot lichid, la -196 de grade
Sursa: Captură video YouTube

199 de creiere și de corpuri omenești sunt criogenate, în Arizona, în speranța ca, în viitor, vor fi dezghețate. Multe dintre persoanele care au ales această procedură erau sufereau de boli în fază terminală, care nu dispun de un tratament.

Gallery

​Aproximativ 200 de corpuri și de creiere omenești au fost criogenate de un centru de criogenie din Arizona, cu scopul de a fi aduse la viață mai târziu, deoarece, în prezent, știința nu a evoluat până în acest punct. Toate acestea se regăsesc în rezervoare pline cu azot lichid.

Sute de corpuri și de creiere omenești, criogenate în Arizona

Cea mai tânără persoană criogenată dintre cele 199 are doar doi ani. Este vorba de Matheryn Naovaratpong, o fetiță din Thailanda, care a fost criogenată în urmă cu opt ani, după ce s-a aflat că are cancer la creier.

Max More, directorul centrului, a mărturisit, conform Reuters, că părinții fetei sunt medici și au fost de acord ca micuța să fie operată pe creier de mai multe ori.

Din nefericire, cele zece operații, seriile de chimioterapie și cele 20 de radiații nu au avut niciun rezultat, așa că au decis să o criogeneze. „Acesta era singurul modul de a o păstra... trebuie să o păstrăm,” au declarat părinții acesteia.

Pionierul Bitcoin Hal Finney a cerut să îi fie criogenat corpul, după ce va muri, iar acest lucru s-a întâmplat în anul 2014. 

200.000 de dolari pentru fiecare persoană criogenată

Procedura de criogenare este complexă și deloc ieftină și doar câțiva sunt cei care își permit acest lux. Pentru fiecare corp care se vrea a fi criogenat, se cere suma de 200.000 de dolari sau 80.000 doar pentru fiecare creier, în parte.

Primul pas în realizarea criogenării este continuarea aprovizionării creierului cu oxigen și cu sânge, după doar un minut de când inima s-a oprit. Apoi, corpul este injectat cu o substanță care stimulează circulația sângelui.

Al treilea pas este reprezentat de înlocuirea apei din corp cu o substanță care împiedică formarea cristalelor de gheață. Corpul este pus, apoi, pe un pat de gheață, până ajunge la -130 de grade Celsius.

Ultimul pas este reprezentat de punerea corpului într-un rezervor cu azot lichid, cu capul în jos, pentru cca acesta să fie protejat în cazul unei scurgeri. Într-un rezervor pot fi păstrate cel mult șase persoane criogenate, conform The Sun.

 

Sursa foto: Captură video 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni