• PRO TV
  • Locul din România cu cea mai mare speranță de viață. Locuitorii de aici trăiesc cu cinci ani mai mult decât media

Locul din România cu cea mai mare speranță de viață. Locuitorii de aici trăiesc cu cinci ani mai mult decât media

Locul din România cu cea mai mare speranță de viață. Locuitorii de aici trăiesc cu cinci ani mai mult decât media

Conform statisticilor, există un loc din România în care media speranței de viața trece de 80 de ani.

Oamenii din județul Vâlcea trăiesc mai mult decât în orice altă parte din România. Datele oficiale ale Institutului Național de Statistică arată faptul că județul Vâlcea a obținut un record de durată în ceea ce privește speranța de viață.
Potrivit acestor date, județul ocupă primul loc în clasamentul național, întrucât oamenii de aici trăiesc cu peste cinci ani mai mult decât locuitorii din Satu-Mare, care au cea mai redusă speranță de viață.
Pe locul al doilea se situează Capitala, cu o speranță de viață de aproape 78 de ani și jumătate. În același clasament al județelor fruntașe se află Clujul, Brașovul și Sibiul, toate cu medii de aproximativ 77 de ani. Iașiul și Alba depășesc indicele de invidiat al speranței de viață de 76 de ani jumătate. Pe ultimele locuri se regăsesc Ialomița, Satu Mare și Călărași - cu media de 74 de ani, conform unui post TV de știri.

Vestea bună adusă de INS este că speranța medie de viață a crescut de la 71 la 73 de ani în ultimul deceniu în România. Bucureștenii se află pe locul secund în acest clasament al longevității, iar femeile din Capitală sunt cele mai longevive din mediul urban. Ele trăiesc 80 de ani, cu 7 mai mult față de bărbații din cel mai mare oraș al țării. Totuși, speranța de viață în țara noastră se află pe un palier mult mai scăzut decât cel al mediei Uniunii Europene. Cu 5 ani la femei si cu 7 ani la bărbați.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni