• PRO TV
  • Ce este și cum se manifestă demența frontotemporală, boala de care suferă Bruce Willis. Actorul se confruntă cu momente

Ce este și cum se manifestă demența frontotemporală, boala de care suferă Bruce Willis. Actorul se confruntă cu momente

Ce este și cum se manifestă demența frontotemporală, boala de care suferă Bruce Willis. Actorul se confruntă cu momente

Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, cunoscută și ca degenerescență frontotemporală. bruc

 

Gallery

​Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, fiind cea mai frecvență demență întâlnită în cazul persoanelor cu vârsta mai mică de 60 de ani, dar există cazuri în care s-a manifestat și în cazul persoanelor a căror vârstă este cuprinsă între 60 și 70.

Cum se manifestă demența frontotemporală, boala lui Bruce Willis

Demența frontotemporală afectează: personalitatea diagnosticatului, mișcările, limbajul, comportamentul, deoarece sunt afectate unele dintre cele mai importante zone ale creierului, relatează The Aftd.

În momentul de față, niciun tratament nu a fost aprobat pentru această afecțiune, deoarece nu există. Din momentul în care sunt diagnosticate cu demență frontotemporală, persoanele cu pricina trăiesc între 7 și 13 ani.

Bruce Willis nu mai poate să vorbească

Glenn Gordon Caron, unul dintre prietenii lui Bruce, a mărturisit că îl vizitează cel puțin o dată pe lună și ține constant legătură cu soția lui. Veștile pe care acesta le-a dat despre starea de sănătate a prietenului său nu au fost deloc unele prea plăcute.

Bruce Willis nu mai poate vorbi, nu mai poate citi, deși, în trecut, citea foarte mult și „și-a pierdut bucuria de a trăi”. Cu toate acestea, Glenn Gordon susține că Bruce a rămas aceeași persoană, doar că boala i-a afectat capabilitatea de comunicare și de a se bucura de tot ceea ce îl înconjoară.

Emma Heming, soția lui Bruce, a recunoscut că boala de care suferă acesta nu îl afectează doar pe el, ci afectează și prietenii, dar și familia: „Ceea ce am învățat este că demența este grea. Este greu pentru persoana diagnosticată. Când spun că este o boală de familie, chiar este”.  

Sursa foto: Instagram, Getty Images, Profimedia Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni