• PRO TV
  • Locul în care prețurile la alimente au luat-o razna complet! Un pui de la supermarket costă 162 de lei, o plasă de portocale...

Locul în care prețurile la alimente au luat-o razna complet! Un pui de la supermarket costă 162 de lei, o plasă de portocale...

Locul în care prețurile la alimente au luat-o razna complet! Un pui de la supermarket costă 162 de lei, o plasă de portocale...

Dacă aveți impresia că prețurile din România sunt mari, iată că există locuri în care, prin comparație, par chiar decente. Un videoclip pe Instagram a devenit viral, după ce o tânără a mers la cumpărături în supermarketul local și a filmat prețurile.

Gallery

O comunitate de inuiți din Teritoriile din Nord-Vest se confruntă cu niște prețurile la alimente uriașă. Willow Allen (24 de ani), care lucrează ca model, și-a dus urmăritorii de pe TikTok într-o excursie la magazinul de alimente local.

În clip, aceasta arată prețurile la alimente total nepretențioase, menționând cum o plasă de portocale costă 12.48 dolari (59 lei), un pachet de pizza - 12.48 dolari (59 de lei), o cuțiută de afine 7.34 dolari (34 lei) și un pui negătit - 34.60 dolari (162 de lei).

Spre comparație, în alte locuri din Canada, mai puțin izolate, aceleași produse au prețuri de cel puțin trei ori mai mici.

Deși prețurile din comunitatea lui Willow sunt mari, aceasta explică faptul că, în alte comunități, alimentele costă chiar și mai mult pentru că totul este transportat cu ajutorul avioanelor sau elicopterelor.

La finalul TiKTok-ului, Willow arată tot ce a adus acasă de la cumpărături. În total, aceasta a achiziționat 18 produse, contra sumei de 158.34 dolari (745 lei), printre acestea numărându-se pizza, un pachet de tortilla, o pungă de paste, un tub de hummus, brânză feta și două porții de carne tocată.

Clipul de la cumpărături, postat pe TikTok, a strâns mai bine de 3,5 milioane de vizualizări, mulți dintre urmăritori exprimându-și șocul.

”Mă enervează că guvernul vede toate astea și nu a găsit o soluție să alinieze prețurile cu cele din toată țara”.
”Cum supraviețuiesc oamenii ăștia cu astfel de prețuri?!”
”2000 de dolari pe lună pentru a-mi hrăni înseamnă sărăcie forțată”.

Foto: TikTok/Instagram

@willow.allen #groceryprices #inflation #inuit #arctic ♬ original sound - Willow Allen

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni