• PRO TV
  • O studentă nigeriană la Medicină vorbește despre viața ei în România: "Am crezut că viața mea s-a terminat, dar nu e așa de rău aici!”

O studentă nigeriană la Medicină vorbește despre viața ei în România: "Am crezut că viața mea s-a terminat, dar nu e așa de rău aici!”

O studentă nigeriană la Medicină vorbește despre viața ei în România: "Am crezut că viața mea s-a terminat, dar nu e așa de rău aici!”

O tânără din Nigeria, care studiază Medicina la noi în țară, a ajuns virală pe TikTok după ce a vorbit despre motivele care au adus-o în România și cum i se pare calitatea învățământului de la noi.

Nigerianca a visat întotdeauna să studieze în Marea Britanie, însă nu a fost acceptata la facultățile la care a depus dosar.
“M-a intrebat cineva de ce aș face așa ceva – adică să vin să studiez Medicina în România. Mulți mă întreabă asta. Nu sunt nebună, ca să știți, dar nu a fost alegerea mea deloc”, spune tânără, care explică motivele pentru care a fost nevoită să vina la studii în țara noastră.

Tânăra spune că o notă mai mică la unul dintre examene și faptul că nu a știut cum să își depună dosarul “strategic” la universitățile din Marea Britanie au trimis-o în România.

Aceasta a fost respinsă la patru facultăți, iar părinții i-au făcut bagajele și au trimis-o în România.
“Am plâns mult, am crezut că viața mea s-a terminat, că nu voi fi medic. Am zis să iau un an de pauză și să dau examenul din nou, însă am niște părinți nigerieni foarte stricți, care nu au acceptat așa ceva, să irosesc un an din viața mea.”

@chiicherish Replying to @AAA It was definitely hard moving to a different country at 18, especially to a place so different to the UK with barely any black people, but the character building and the relationship with God I built whilst being here made it so worth it??‍⚕️?? #fyp #studyingabroad #medic #medicine #studyingmedicine ♬ original sound - Chi Cheri

Nigerianca nu neagă că i-a fost greu la început, până s-a acomodat la noi în țară.
“Mătușa mea a făcut medicina în România și acum este medic NHS. Mama mi-a zis să fac ce a făcut și mătușa mea, așa că am fost expediată în România. Plageam în avion, plângeam în apartament, ce se întâmplă, de ce sunt aici, nu mă potriveam acestui loc. Eraa așa încântată să cunosc oameni noi la facultățile din Marea Britanie… Dar iată-mă deja în al șaselea an, timpul a trecut repede, a ajutat și covid-ul pentru că am lipsit de aici un an jumate, dar nu este atât de rău pe cât crede lumea.Mi-am făcut mulți prieteni, iar calitatea învățământului nu e așa de rea. De fapt, e chiar bună. Am învățat o grămadă de lucruri aici.”

Cu toate astea, tânăra nu se grăbește să recomande România că țară de studiu și celor care o urmăresc.
Unii dintre cei care au vizionat clipul sunt și ei interesați să vină la studii în România, iar alții sunt deja aici:

“Sunt o irlandeză care studiază în Romania. Sincer, din ce am auzit de pe acasă, aici avem mai multe șanse decât acolo să interacționam cu pacienții, așa că ăsta e un plus”.

“Prietena mea a mers în Romania ca să facă Medicina și i-a plăcut maxim”, comentează altcineva.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni