• PRO TV
  • Țambalissimo, eveniment cultural dedicat muzicii de petrecere, a oferit spectatorilor două seri de neuitat

Țambalissimo, eveniment cultural dedicat muzicii de petrecere, a oferit spectatorilor două seri de neuitat

Țambalissimo, eveniment cultural dedicat muzicii de petrecere, a oferit spectatorilor două seri de neuitat

ȚAMBALISSIMO – Concurs și Festival de muzică lăutărească și de petrecere - două evenimente culturale muzicale de neuitat care au adus în prim-plan mostenirea culturală românească prin muzica lautarească autentică.

Gallery

​Concursul, destinat tinerilor cu vârsta între 12 și 19 ani din judetul Vrancea, a fost o oportunitate pentru copiii talentați să-și demonstreze abilitățile muzicale. Tinerii interpreți au oferit momente impresionante, reinterpretezând melodii din stiluri muzicale diferite în varianta lautareasca sau adaptând piese din muzica lautareasca într-un alt stil muzical.

Concursul a fost organizat în sala Teatrului Municipal Focșani – Maior Gheorghe Pastia iar trei profesori de muzică de la Liceul de Arte "Gheorghe Tattarescu" Focsani au avut responsabilitatea de a juriza prestațiile acelor tineri artiști talentați. Câștigătorii au fost răsplătiți cu premii, iar evenimentul a fost deschis publicului larg și s-a desfășurat intr-o atmosferă entuziastă.

Festivalul a avut loc în Crângul Petrești, aproape de Focșani. Aici, două seri de neuitat au fost marcate de spectacole impresionante prezentate de artiști și tarafuri. Pe scena festivalului, Jezebel și Taraful ei de matase au interpretat melodii care au fermecat publicul, aducând atmosfera autentică a muzicii lautaresti și de petrecere. Corina Sirghi și Taraful lui Jean Americanu au continuat seria de spectacole memorabile oferind un adevărat festin muzical de muzică lăutărească pentru toți cei prezenți, îndelung aplaudat. Intrarea la festival a fost liberă, iar publicul a avut parte de o experiență de neuitat.

Proiectul ȚAMBALISSIMO are drept scop promovarea patrimoniului cultural și muzical național, dezvoltarea creativității tinerilor și implicarea acestora în activități de voluntariat.
Aceste activități culturale de succes au fost posibile datorită finanțării oferite de Consiliul Judetean Vrancea în baza legii nr.350/2005, care a susținut proiectul cu entuziasm.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni