ß
Agenția Națională de Intergitate (ANI) a anunțat că a depistat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile declarate de o judecătoare de la Tribunalul București. Conform instituției, aceasta nu poate justifica o avere de peste 6 milioane de euro.
ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control în scopul verificării veniturilor nejustificate ale judecătoarei Cristina-Gabriela Mazilu, de la Tribunalul București. Conform ANI, magistratul, care a fost și judecător la Judecătoria Sectorului 4, deține peste 30,3 milioane de lei pe care nu-i poate justifica.
În urmă cu câțiva ani, judecătoarea Cristina Mazilu a fost implicată într-un mare scandal de fraudă bancară. DIICOT a calculat un prejudiciu de 43,5 milioane de euro la grupul BRD Dorobanți, de unde mai multe persoane au beneficiat de credite acordate fraudulos. Artizanul acestor tunuri financiare a fost, conform DIICOT, omul de afaceri Remus Truică, beneficiar al 15 din cele 17 credite acordate fără întrunirea condițiilor.
Totodată, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor și în cazul lui Victor-Ionuț Nicoreșteanu, funcționar public cu statut special în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru o diferență nejustificată de 1.213.986 lei, în perioada exercitării funcției publice.
Agenția informează că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative dintre veniturile declarate și cele reale. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul ANI.
Foto: Shutterstock