• PRO TV
  • Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Monica Lewinsky, protagonista celui mai cunoscut scandal sexual politic din istorie

Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Monica Lewinsky, protagonista celui mai cunoscut scandal sexual politic din istorie

Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Monica Lewinsky, protagonista celui mai cunoscut scandal sexual politic din istorie

În urmă cu un sfert de secol, Monica Lewinsky a fost protagonista celui mai cunoscut scandal sexual politic din istorie. Pe atunci, fosta stagiară de la Casa Albă avea 25 de ani, iar celălalt protagonist al poveștii era nimeni altul decât președintele în funcție, Bill Clinton.

Aventura celor doi a durat un an și jumătate, iar partidele de sex aveau loc în incinta Casei Albe, unele dintre el chiar în celebrul Birou Oval.

Inițial, Bill Clinton a negat orice legătură cu tânăra, apoi a apărut în fața alegătorilor și a recunoscut că a avut o „relație nepotrivită” cu Monica Lewinsky. (Vezi în GALERIA FOTO de mai jos cum arată Monica Lewinsky în prezent)

Gallery

După scandalul izbucnit la Casa Albă, Monica Lewinsky s-a confruntat cu un val de ură pe internet.

„M-am dus la culcare într-o seară ca o persoană privată, iar a doua zi eram cunoscută de întreaga lume. Asta nu s-ar fi putut întâmpla fără internet”, și-a amintit ea.

Monica a părăsit Casa Albă la scurt timp după izbucnirea scandalului și timp de aproape două decenii nu s-a știut nimic de fosta stagiară. Americanca a mărturisit că după ce a fost hărțuită de presă și ridiculizată în cadrul mai multor talk-sho-uri s-a gândit inclusiv la sinucidere.

„Pur și simplu nu vedeam o cale de ieșire și m-am gândit că poate asta era soluția”, a declarat ea ani mai târziu. În 2005, Monica s-a mutat în Anglia și s-a înscris la London School of Economics.

„M-am mutat în Anglia pentru a studia, pentru a mă provoca și pentru a-mi reabilita imaginea. Profesorii și colegii mei de la London School of Economics au fost minunați, primitori și respectuoși. La Londra îmi petreceam majoritatea orelor în clasă sau îngropată printre cărți în bibliotecă!”, a mărturisit fosta stagiară de la Casa Albă într-un interviu.

În 2006, ea a absolvit un masterat în psihologie socială, sperând că va fi o „poartă de acces către o viață mai normală". În următorii ani, ea s-a întors în Statele Unite și a locuit în Los Angeles, New York și Portland. Lewinski a povestit că nu reușea să-și găsească un loc de muncă din cauza „istoricului ei” și și-a dat seama că „angajarea tradițională" nu ar fi o opțiune pentru ea.

În prezent, Monica Lewinsky are 50 de ani și s-a reinventat. Fosta stagiară de la Casa Albă este scriitoare, producătoare și activistă anti-bullying. Monica a declarat în campaniile sale anti-bullying că folosește durerea și trecutul cu un scop.

„În activitatea mea personală, încerc să mă concentrez pe cei trei "R": Recunoașteți că vă spuneți lucruri negative vouă înșivă, reflectați dacă ați spune aceste lucruri negative cuiva pe care îl iubiți și, dacă aceste gânduri negative nu vă servesc în vreun fel, atunci reorientați-vă”, a explicat Monica.

Recent, ea fost invitată în cadrul emisiunii Today, acolo unde a vorbit despre cât de greu i-a fost să apară din nou în fața publicului și despre cum i s-a schimbat viața în ultimii ani.

Monica a produs serialul Impeachment: American Crime Story al lui Ryan Murphy: Impeachment, în care Beanie Feldstein a jucat rolul lui Lewinsky. Serialul s-a bazat pe cartea lui Jeffrey Toobin, A Vast Conspiracy, adevărata poveste a scandalului sexual care aproape că a dus la căderea unui președinte. Lewinsky spune că generațiile mai tinere s-au conectat cu ea și cu serialul, pentru că au reușit să înțeleagă mai bine perspectiva ei.

„Am fost copleșită de recunoștință. Oamenii mă văd cu adevărat așa cum sunt acum” (…) Sunt recunoscătoare că am reușit să găsesc un scop trecutului meu”, a declarat Monica la Today.

Fotografii: Getty Images

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni