• PRO TV
  • Decizie definitivă în cazul patronilor stației GPL din Crevedia. Anunțul făcut de procurori

Decizie definitivă în cazul patronilor stației GPL din Crevedia. Anunțul făcut de procurori

Decizie definitivă în cazul patronilor stației GPL din Crevedia. Anunțul făcut de procurori

În urma exloziei soldate cu 6 morți și peste 50 de răniți, patronii stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în data de 6 septembrie.

Gallery

​Tragedia din Crevedia, în urma căreia s-au stins din viața șase persoane, iar alte peste 50 au fost rănite, a șocat o țară întreagă. Exploziile devastatoare au pornit de la o stație GPL, care funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Cei doi patroni, Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stângă, au fost arestați preventiv 30 de zile pentru distrugere din culpă, însă au atacat decizia instanței și au cerut, ulterior, să fie plasați în arest la domiciliu sau să fie cercetați sub control judiciar.

În urmă cu scurt timp, Tribunalul București a respins contestațiile depuse de cei doi, fiind menținută decizia Judecătoriei Sectorului 5 - prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă, potrivit hotnews.ro.

„Inculpații, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități.

Faptele menționate au avut următoarele consecințe: decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor, aflate pe o rază de aprox. 1.5 km.
Din cercetările efectuate rezultă că dispozițiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente față de 158 de persoane”, au fost argumentele procurorilor în ceea ce privește menținerea în arest a patronilor stației GPL de la Crevedia.

Foto: Semnal.EU Facebook/Ionuț Doldurea Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni