• PRO TV
  • Pescobar susține că au existat acte de spionaj la restaurantul său închis de ANPC, din Herăstrău: „Copia nu are valoare”

Pescobar susține că au existat acte de spionaj la restaurantul său închis de ANPC, din Herăstrău: „Copia nu are valoare”

Pescobar susține că au existat acte de spionaj la restaurantul său închis de ANPC, din Herăstrău: „Copia nu are valoare”

Paul Nicolau, cunoscut de publicul larg sub pseudonimul Pescobar, a făcut noi declarații despre restaurantul său din Herăstrău, închis de ANPC în urma mai multor controale. Acesta susține că mai mulți competitori ai săi au desfășurat acte de spionaj la localul lui.

Gallery

Paul Nicolau se află în continuare în atenția publicului larg, după ce restaurantele sale din Herăstrău și Timișoara au fost închise de ANPC. Inspectorii de control au găsit mai multe nereguli la localurile afaceristului, printre care și existența unor alimente expirate, folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare și lipsa autorizației de funcționare, emisă de Primărie.

Acum, Pescobar face noi declarații despre experiențele prin care a trecut de-a lungul timpului. Acesta susține că s-a confruntat de mai multe ori cu acte de spionaj, desfășurate de competitorii săi. Practic, oamenii veneau în locația sa sub pretextul de angajare, însă puneau „prea multe” întrebări despre buna funcționare a restaurantelor:

„De la alte restaurante îmi trimit la interviuri. Da, îmi trimit oameni de la ei la interviuri, mai mult să mă chestioneze ei pe mine. Și mă trezesc cu unu din astă la interviu, care îmi pune el mai multe întrebări. Dar Fish Door cum merge, dar câți abonați ai, dar cu cine trimiți, dar ce faci, din astea. Păi ce ai făcută mă? Dar ne prindem și noi și le spun să se ducă înapoi de unde au venit. Spune-i șefului tău că îl salut. Nu dau nume că nu e frumos, dar se întâmplă, asta e. 

Ne copiază alte restaurante. De exemplu, doar eu dădeam mâncare în tigăi din astea, am eu tigăi din Valencia. Ei, acum mai toată lumea care vinde pește sau fructe de mare le dă în aceleași tigăi. E un curent așa. Eu nu îi copiez cu nimic, nu am cu ce. Eu am fost în toată lumea asta, pentru a învăța, pentru a acumula experiență, pentru a implementa. Dar nu e rău să te copieze lumea, că și ei contribuie la creșterea consumului de pește și fructe de mare. Eu nu mă supăr, că oricum sunt penibili, nu am de ce să mă supăr. Copia nu are valoare”, a spus Pescobar pentru CANCAN.

Lista de nereguli găsite de inspectorii ANPC la restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău

Potrivit unui comunicat emis la mijlocul lunii septembrie, restaurantul Taverna Racilor a primit amenzi în valoare de 25.000 de lei. În locația din Herăstrău, inspectorii ANPC au găsit următoarele nereguli:

- folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

- prezența insectelor vii (muște) în unitate

- schimbarea stării termice a produselor

- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

- existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

- lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

- lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu,

- lipsa autorizației emisă de Primărie.

- produse alimentare cu data limita de consum depășita;

- utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

- nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului.

Sursă foto: Paul Nicolau/Instagram

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni