Perioada balurilor este aproape, iar machiajul devine cel mai important aspect al serii, oferind nu doar un look complet, ci și încredere în sine.
Gallery
Un machiaj perfect are nevoie, înainte de toate, de o curățare în profunzime a tenului și de hidratarea acestuia. După ce tenul a fost pregătit așa cum se cuvine, procesul de înfrumusețare poate începe.
Primul pas este reprezentat de stilizarea sprâncenelor, care are ca scop umplerea golurilor, dar și corectarea formei acestora, pentru un aspect cât mai uniform. Următorul pas constă în pregătirea pleoapelor, pentru aplicarea fardului.
Baza de machiaj se poate înlocui cu concelear-ul, ajutând culoarea să rămână, pe ploape, întreaga noapte. Prima nuanță aplicată este una nude, în pliul pleoapei și se blenduiește până în momentul în care culoarea ajunge în colțul exterior al ochiului. Procesul se repeta și la baza genelor inferioare.
Un fard de culoare neagră este aplicat și blenduit în colțul extern al ochiului, difuzând trecerea de la negru la nudul aplicat prima dată. Următorul pas constă în aplicarea pigmentului din centrul pleoapei, până în colțul intern.
Pnetru strălucire, în colțul intern al ochiului se aplică glitter, iar, pe arcadă, un fard alb. La baza genelor se aplică un fard de culoare neagră, iar pigmentul aplicat pe pleoapă se aplică și în colțul intern. Pentru o conturare mai bună a ochilor, pe linia apei, se aplică un creion dermatograf de culoare neagră și se difuzează în exterior, cu fard negru.
Ulterior, se folosește mascara, pentru a alungi genele și pentru a le oferi volum, iar, pentru ca machiajul să fie și mai strălucitor, se aplică glitter pe mijlocul pleoapei.
După ce machiajul ochilor este gata, se aplică o bază matifiantă sau iluminatoare, după preferințe, urmând aplicarea fondului de ten. Cearcănele sunt acoperite cu concelear, iar zona de sub ochi și restul feței sunt fixate cu pudră.
Machiajul continuă cu procesul de conturare a feței și a buzelor, pentru un aspect mult mai plin, dar și pe nas, urmând aplicarea blush-ului. Iluminatorul se aplică pe vârful nasului, pe pomeți, în cel mai înalt punct al sprâncenelor și pe decolteu.
Pentru buze, se folosesc un creion nude și un ruj tot nude, iar creionul de buze este fixat cu fard. Ultimul pas este reprezentat de fixarea machiajului, cu un spray fixator, care se pulverizează de la 30 de cm.
Pigmentul și glitter-ul nu pot fi aplicate doar la ochi, ci pot fi aplicate și pe buze, pentru strălucire, iar blush-ul rose este perfect pentru un machiaj fresh. Machiajul este o formă de exprimare a propriei persoane, iar make-up artistul Raluca Paraschiv îndeamnă la crearea unui machiaj colorat.