• PRO TV
  • Poftiți la înghețata din plastic! A apărut primul aliment din lume realizat din deșeuri

Poftiți la înghețata din plastic! A apărut primul aliment din lume realizat din deșeuri

Poftiți la înghețata din plastic! A apărut primul aliment din lume realizat din deșeuri
Sursa: Youtube

Poftiți la înghețata din plastic! Da, ați citit bine! Eleonora Ortolani, designer italian stabilit la Londra, a creat primul aliment făcut din deșeuri, ca parte a proiectului său de final de an la Central Saint Martins.

Mai exact, Eleonora a folosit pentru acest desert un „ingredient” care se găsește și în sticlele de plastic.

Ortolani a lucrat cu oameni de știință, care au luat o cantitate mică de plastic, au descompus-o în laborator și au transformat-o în vanilină, molecula aromei din vanilie.

Oamenii de știință din Scoția au folosit bacterii și enzime speciale pentru a descompune un compus chimic din plastic și a-l transforma în vanilină.

Gallery

Eleoanora Ortolani a folosit acest compus pentru a face realiza ceea ce ea spune că este prima înghețată din lume făcută din plastic.

Desertul rece este expus într-o expoziție de artă numită „Guilty Flavors”. Eleonora dorește să schimbe modul în care ne gândim la mâncare și la ceea ce considerăm a fi comestibil.

„Astăzi avem instrumentele necesare pentru a regândi sistemul alimentar în care trăim. Acest proiect a pornit de la o frustrare foarte mare legată de modul în care sistemul de reciclare a plasticului nu poate ține pasul și, de asemenea, de faptul că, în ciuda tuturor informațiilor din jurul plasticului, producția de plastic nu scade”, a declarat Ortolani, potrivit KTVU FOX 2.

Momentan, înghețata din plastic poate fi doar admirată, nu și gustată. Oamenii de știință spun că înghețata nu a fost încă autorizată și mai trebuie să treacă prin teste extinse înainte de a fi disponibilă pentru consumul uman.

„Trebuie să treacă prin exact aceleași procese de reglementare și procese de standardizare alimentară ca orice alt ingredient alimentar și numai după ce a trecut prin toate acestea ar putea ajunge în apropierea oricărui tip de produs de consum", a declarat biotehnologul Joanna Sdaler, potrivit sursei menționate mai sus.

Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, doar 9% din deșeurile de plastic din lume sunt reciclate.

Vanilia naturală este al doilea cel mai scump condiment din lume. Exploatarea aromei de vanilie din plastic ar putea oferi un produs mai ieftin și ar putea reduce deșeurile în viitor.

Fotografii: Shutterstick/ capturi Youtube

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni