Coșmarul de la Crevedia este departe de a se termina. Conform anchetatorilor, 81 dintre localnicii afectați de cele două explozii s-au constituit în părți civile și cer, în total, daune de 8,5 milioane de euro.
Mai mult decât atât, anchetatorii au precizat că exploziile care au avut loc la finalul lunii august au dus la decesul a cinci persoane, la rănirea a altor 56. Mai mult decât atât, șase case au fost distruse în totalitate, alte 83 de locuințe au fost distruse parțial.
De asemenea, au fost înregistrate și alte distrugeri semnificative în rândul autospecialelor echipelor de intervenție ajunse la fața locului, dar și a bunurilor materiale ale locuitorilor, care se regăseau pe o rază de aproximativ un kilometru și jumătate.
Potrivit procurorilor, în dosar, 128 de persoane figurează ca fiind vătămate, doar 90 dintre ele fiind audiate până în acest moment. Acestea susțin că „au suferit vătămări fizice, materiale și/sau morale”.
În ceea ce privește cei doi patroni ai firmei care deținea stația GPL, procurorii au cerut ca mandatele de arestare ale acestora să fie prelungite, propunerea fiind înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei.
La începutul lunii septembrie, patronii stației de GPL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, au promis locatarilor din Crevedia că vor reconstrui toate casele care au fost afectate de exploziile devastatoare, dar și că vor plăti toate daunele produse.
În primele 24 de ore după tragedia, două persoane și-au pierdut viața, una dintre ele având arsuri pe 95% din suprafața corpului. Peste zece persoane au avut nevoie de îngrijiri în străinătate, patru dintre ele fiind în stare critică, la acea vreme.
După cel mult trei săptămâni de la explozii, 40 de persoane au fost externate din spitalele din România și două din spitalele din străinătate.
Sursa foto: Știrile PROTV, Agerpress, semnal.eu/ facebook
VEZI ȘI VIDEO
Gallery