• PRO TV
  • VIDEO Reacția lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, când e prins cu banii din mită în mașină

VIDEO Reacția lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, când e prins cu banii din mită în mașină

VIDEO Reacția lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, când e prins cu banii din mită în mașină

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de luare de mită și trafic de influență. Momentul în care a fost prins cu 1,25 de milioane de lei asupra lui, bani marcați de DNA, a fost surprins de camerele de filmat. Ce minciuni le-a spus el ofițerilor anticorupție.

Dumitru Buzatu a fost oprit în trafic, vineri seară, când președintele CJ Vaslui se întorcea de la o bază de pescuit din județ. Mașina sa a fost blocată pe drumul județean, iar Dumitru Buzatu a fost somat de ofițerii anticorupție să iasă din vehicul. Momentul în care demnitarul a fost oprit a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă, dar și de camerele video ale ofițerilor DNA.

De unde sunt banii: minciuna lui Dumitru Buzatu

Procurorii DNA știau că Dumitru Buzatu are în mașină o geantă cu bani, primită sub formă de mită cu doar două ore înainte de momentul opririi sale în trafic. Banii, solicitați de demnitar ca procent dintr-un contract, au fost marcați în prealabil de DNA. 

În momentul în care a fost întrebat de originea banilor, Dumitru Buzatu i-a mințit pe procurori: „Sunt banii mei. Sunt economiile mele”, a spus Buzatu, fără să știe că DNA are imagini chiar și cu momentul în care el a luat geanta cu bani de la denunțătorul său. Vezi VIDEO mai jos!


 

Ofițerii anticorupție au deschis geanta și au scos din ea „economiile” lui Dumitru Buzatu: 25 de fișicuri a câte 100 de bancnote de 500 de lei fiecare. În total: 1,25 milioane de lei.

Ce se va întâmpla cu averea lui Dumitru Buzatu

În acest moment, președintele CJ Vaslui deține peste 10 hectare de terenuri, proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol la Şaru Dornei, suprafeţe întinse de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, din care unele deţinute în co-proprietate, scrie News.ro.

Dumitru Buzatu a încasat peste 330.000 de lei, anul trecut, din indemnizația de parlamentar, salariul de la Consiliul Județean Vaslui și pensie. Dacă procurorii vor sesiza diferențe între averea declarată și cea deținută, ei vor trece la confiscarea sumelor și proprietăților care nu pot fi justificate.

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO:  

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni