• PRO TV
  • Dorin Negrău, detalii inedite despre cel mai nou proiect al său „Din Bihor la New York”  

Dorin Negrău, detalii inedite despre cel mai nou proiect al său „Din Bihor la New York”  

Dorin Negrău, detalii inedite despre cel mai nou proiect al său „Din Bihor la New York”  

Dorin Negrău a vorbit despre cel mai nou proiect al său „Din Bihor la New York”.

Cum s-a născut expoziția Din Bihor la New York? 

Proiectul artistic ,,Din Bihor la New York ,,s-a născut din dorința de a aduce un omagiu tuturor bunicilor noștri care reușesc să își pună o amprentă pozitivă mai mult sau mai puțin vizibilă în viața noastră, a nepoților lor. Prin expoziția ,,Din Bihor la New York’’ în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor mi-am dorit să aduc un omagiu bunicii mele care a fost o mare pasionată a țesutului la războiul tradițional de țesut și care a reușit să îmi insufle încă din copilărie această pasiune pentru arta motivelor tradiționale românești. 
 
Ce are atât de special acest proiect semnat Dorin Negrău? Și ce emoții te încearcă atunci când vorbești despre această expoziție?

Mă bucur extraordinar de mult că reuşesc să aduc un omagiu bunicii mele, care mi-a insuflat acest drag pentru motivele tradiţionale. Pot să spun cu mândrie că acest proiect muzeal intinerant nu este doar despre povestea mea, ci este povestea noastră a tuturor şi vă sugerez să vă încurajaţi copiii să-şi petreacă vacanţele, cât mai mult timp cu bunicii, pentru că ei îşi pot pune o amprenta personală asupra vieţii lor viitoare.
 
Ce rol au avut bunicii în viața ta și cum ți-au influențat mai apoi traseul spre maturitate? 

În cazul meu, am dobândit de la bunica mea dragul pentru muncă și viața simplă tradițională de la sat, dar și interesul pentru brodatul şi ţesutul motivelor tradiționale pe care le valorific sezon de sezon în colecțiile mele.
 
Dacă ar fi să dai timpul înapoi, ce i-ai spune bunicii tale?

Cu siguranță aș încerca să mă exteriorizez mai mult și să le spun mai des că îi iubesc.
 
Cum a fost viața ta profesională în ultimii 3 ani? Ce ți-ai dorit să se întâmple și nu s-a concretizat?

Viața mea profesională a fost pe cât de aglomerată, pe atât de spectaculoasă cu toate lansările de colecții la New York în format digital, dar și bogată spiritual, cu tot felul de noi evenimente de suflet prin care am reușit să construiesc o comunitate în jurul nevoii de conectare la o viață simplă tradițională din mediul rural. Cu siguranță, mi-ar fi plăcut să fi avut mai mult curaj să călătoresc atât pentru întâlnirile cu clienții și pentru documentarea noilor colecții, dar și pentru vacanțele relaxante pe plajele mele sălbatice. 
 
Ce ai descoperit despre tine și despre viață în această perioada?

Cred că am descoperit la fel ca mulți alții că avem nevoie de mult mai puțin, pentru a fi mulțumiți și fericiți cu toate regretele și neajunsurile pe care le construim în mintea noastră! 
 
Pe când o nouă colecție semnată Dorin Negrău?

Deja lucrăm la colecția toamnă - iarnă 2024-2025 ce va fi lansată în februarie la NYFW, cu un preview privat în decembrie la ArtBasel Miami, 
 
La final, aș area să ne spui care este sfatul de viață primit de la bunica ta?
 
Bunicii mei fac parte din generația de țărani români din Țara Crișurilor care și-au știut locul și nu au intervenit prea frontal în viața copiilor lor, dar în schimb le-au dat multe exemple de viață pline de moralitate. Viața mea a fost puternic influențată de timpul petrecut cu bunicii mei, dar și de comunitatea sătească din care ei au făcut parte și pentru aceasta le sunt recunoscător și, în felul meu, reușesc să le ofer anual în comunitatea lor un festival al meșteșugurilor tradiționale și al reconectării la viața simplă trăită de bunicii noștri, în spațiul satului românesc bihorean.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni