ß
  • PRO TV
  • Cât costa cel mai scump preparat din meniul Taverna Racilor. Restaurantul deținut de Pescobar a fost închis de ANPC

Cât costa cel mai scump preparat din meniul Taverna Racilor. Restaurantul deținut de Pescobar a fost închis de ANPC

Cât costa cel mai scump preparat din meniul Taverna Racilor. Restaurantul deținut de Pescobar a fost închis de ANPC

Restaurantul „Taverna Racilor” din Herăstrău, deținut de Paul Nicolau, a fost închis de ANPC din cauza unor nereguli găsite de inspectorii de control. Printre alimentele expirate sau ținute în condiții nefavorabile se afla și cel mai scump produs pe care îl avea „Pescobar” în meniu său. Iată la ce preț era vândut!

Taverna Racilor se află printre cele mai cunoscute și lăudate restaurante de lux din nordul Capitalei, asta până de curând când inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli în incinta localului.

Meniul restaurantului promitea clienților fructe de mare proaspete, însă inspectorii de control ajunși la fața locului au descoperit cu totul altceva. Dovezile puse la dispoziție de aceștia au arătat scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. (VEZI ÎN GALERIA DE MAI SUS FOTOGRAFIILE).

Pentru astfel de preparate, clienții scoteau din buzunar sume considerabile. Conform meniului existent pe pagina oficială a restaurantului Taverna Racilor, un platou ce conținea scoici de 500g, creveți de 450g, homar de 400g, doradă de 800g, tentacule de calamar de 400g, caracatiță de 300g și midii de 200g + o sticlă de vin costa nu mai puțin de 631 de lei. 

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost, conform ANPC:

- folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

- prezența insectelor vii (muște) în unitate

- schimbarea stării termice a produselor

- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

- existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

- lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

- lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu

- lipsa autorizației emise de Primărie

- produse alimentare cu data limită de consum depasită

- utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului.

Sursă foto: Taverna Racilor Herăstrău/Facebook, Paul Nicolau/Instagram, ANPC/Facebook
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni