• PRO TV
  • Care este motivul real pentru care telefoanele nu pot fi folosite în avion. Regulile care vor fi aplicate în viitor

Care este motivul real pentru care telefoanele nu pot fi folosite în avion. Regulile care vor fi aplicate în viitor

Care este motivul real pentru care telefoanele nu pot fi folosite în avion. Regulile care vor fi aplicate în viitor

Până de curând, companiile aeriene le cereau pasagerilor să își închidă telefoanele în timpul zborului, dar, recent, li se cere doar să le dea pe modul avion. Prin urmare, multă lume s-a întrebat care este motivul real din spatele acestei cerințe.

În cele din urmă, misterul a fost elucidat și nu, avionul nu s-a prăbuși, dacă cineva ar sta pe telefon, în timpul zborului. Conform Autorității pentru Aviație Civilă, de fapt, telefoanele mobile pot influenta funcționarea normală a echipamentelor aeronavei și pot duce chiar la apariția interferențelor în căștile piloților.

„Deși majoritatea telefoanelor mobile nu emit unde radio puternice, dispozitivele, inclusiv Kindle-urile, iPod-urile, laptopurile și chiar consolele de jocuri portabile emit toate unde radio, mai ales într-un spațiu compact”, a explicat Laura Lindsay, expert în călătorii, pentru Condé Nast Traveller, relatează Daily Mail.

Prin urmare, activarea modului avion va elimina orice probabilitate ca undele să interfereze cu orice dispozitiv din avion. „Ceea ce s-a descoperit cu experiența este că riscul de interferență este foarte mic. Recomandarea a fost întotdeauna ca odată ce sunteți în zbor, dispozitivele să fie în modul avion”, a explicat Dai Whittingham, directorul executiv al Comitetului pentru Siguranța Zborului din Marea Britanie.

Cu toate acestea, tehnologia, care avansează foarte repede de la un an la altul, va permite, în curând, ca telefoanele să poată fi folosite în timpul zborurilor din Uniunea Europeană. Comisia Europeană a decis ca toate companiile aeriene să furnizeze tehnologie 5G la bordul avioanelor, dar și date mobile cu o viteză mai lentă.

Prin urmare, după ce se vor stabili detaliile modalității în care acest lucru va fi implementat, pasagerii vor putea folosi toate funcțiile telefonului. Thierry Breton, comisarul al Uniunii Eueropene, a anunțat că tehnologia „5G va permite servicii inovatoare pentru oameni și oportunități de creștere pentru companiile europene”. 


Sursa foto: freepik.com

VEZI ȘI VIDEO 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni