• PRO TV
  • VIDEO Clipul viral care îți spune ce se va întâmpla cu Pământul dacă toți oamenii ar dispărea mâine

VIDEO Clipul viral care îți spune ce se va întâmpla cu Pământul dacă toți oamenii ar dispărea mâine

VIDEO Clipul viral care îți spune ce se va întâmpla cu Pământul dacă toți oamenii ar dispărea mâine

Dacă toți oamenii ar dispărea mâine, în urma unui cataclism sau a unei pocnituri din deget divine... ce s-ar întâmpla cu lumea noastră? Este întrebarea la care un videoclip remarcabil realizat de platforma științifică „The Secret of the Universe” încearcă să găsească cel mai bun răspuns.

The Secrets of the Universe propune, pe Instagram și YouTube, un scenariu posibil, care a fost luat în calcul deseori de oamenii de știință sau chiar de oamenii de rând: „Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea subit?”.

Platforma educativă cu 1,4 milioane de admiratori pe Instagram, care tratează subiecte despre astronomie, astrofizică și cosmologie, are un răspuns la marea dilemă.

În câteva ore, cele mai multe lumini din jurul lumii se vor stinge, deoarece toate centralele electrice vor rămâne fără combustibil. Animalele de companie captive vor muri, din cauza lipsei de îngrijire. Centralele nucleare se vor seta pe modul de siguranță, dar fără grijă pe termen lung din partea omului riscurile vor escalada. Hrana din supermarketuri va începe să putrezească, atrăgând o varietate de animale sălbatice în zonele urbane”, se arată în clipul postat pe rețeaua socială.

Pământul fără oameni: ce se va întâmpla cu energia atomică

O lună mai târziu, apa de răcire din centralele nucleare se va fi evaporat, ducând la topire nucleară. O serie de evenimente catastrofale, mai puternice decât cele de la Cernobîl și Fukushima, se vor produce”, se arată în videoclipul viral.


Sursa foto: SOU

Totuși, există și vești bune pentru planeta Pământ dacă aceasta nu va mai fi locuită de oameni. Animalele sălbatice vor prelua controlul asupra unei lumi chinuite de om.

Totuși, Pământul se va reface. Lipsa pescuitului și vânătorii va permite ca efectivele faunei sălbatice să crească într-o manieră nemaivăzută de secole. Viața marină va începe și ea să înflorească, în timp ce oceanele își vor reveni din cauza pescuitului excesiv și poluării”.

Pământul fără oameni, un an mai târziu

După un an, sateliții vor începe să se prăbușească pe Pământ, provocând ocazionale stele căzătoare. Apoi, în anii care vor urma dispariției umanității, natura va revendica efectiv orașele. 100.000 de ani mai târziu, singurele dovezi ale existenței noatre vor fi structurile din piatră, precum piramidele, Marele Zid Chinezesc, artefactele pe care le-am trimis pe Lună sau navele spațiale cum sunt cele două Voyager care navighează prin Cosmos”, se arată în video. 
 


Concluzia realizatorilor materialului este că „în marea istorie a Universului, existența noastră este doar o șoaptă trecătoare”. Ești de acord?

Fotografii: The Secrets of the Universe Instagram

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni