• PRO TV
  • Reacția vehementă a lui Toni Iuruc, după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani: „Mi se pare prea...”

Reacția vehementă a lui Toni Iuruc, după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani: „Mi se pare prea...”

Reacția vehementă a lui Toni Iuruc, după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani: „Mi se pare prea...”

Ieri, 12 septembrie, Simona Halep a primit verdictul în ceea ce privește scandalul de dopaj în care a fost implicată. Sportiva a fost suspendată pe o perioadă de patru ani, dar nu vrea să renunțe, motiv pentru care, va face apel.

La scurt timp de când decizia în ceea ce o privește pe Simona Halep a fost făcută publică, sportiva a primit mesaje de susținere din partea persoanelor din toate colțurile lumii. Aceasta le-a mulțumit pentru tot sprijinul acordat atât în ziua verdictului, cât și până atunci, iar unul dintre mesaje de încurajare a venit chiar din partea lui Toni Iuruc, fostul ei soț.

În ciuda faptului că nu mai formează un cuplu, luând decizia de a divorța la scurt timp de la nuntă, Toni Iuruc nu a rămas indiferent și i-a transmis Simonei că este convins că nu a făcut nimic rău. Mai mult decât atât, omul de afaceri consideră că suspendarea este o pedeapsă prea drastică, în comparație cu pedepsele primite de alți jucători.

Îmi pare foarte rău de Simona. Este o veste teribilă. Nu vreau să mă gândesc ce o fi în sufletul ei. Vă spun la modul cel mai serios că sunt foarte mirat de această suspendare, pentru că mi se pare prea drastică. 

Nu sunt specialist, nu mă pricep, nu o să spun că eu cunosc ceea ce înseamnă tot acest proces legat de dopajul Simonei. Nu mă pricep la aceste lucruri, dar mi se pare o decizie foarte, foarte dură”, a precizat acesta, pentru un site din România.

Toni Iuruc susține cu tărie nevinovăția sportivei, mărturisind că a făcut eforturi uriașe pentru a fi din ce în ce mai bună și nu și-ar fi permis să facă nici măcar o greșeală care să ruineze tot ceea ce ea a construit.  

Suspendarea Simonei Halep va expira pe data de 6 octombrie 2026, deoarece interdicția de a mai juca este în vigoare, deja, de un an. De la data anunțării deciziei, sportiva are o perioadă de 21 de zile la dispoziție pentru a face apel, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

Conform deciziei luate de ITIA, Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate, fiind vorba de substanța Roxadustat, la US Open 2022, dar și de neregulile din pașaportul său biologic. 

 
Sursa foto: Getty Images, Facebook I Simona Halep, Instagram I simonahalep

VEZI ȘI VIDEO 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni