• PRO TV
  • Reacția Andreei Marin după ce Ministerul Educației a publicat documentul privind bursele școlare: „Demersul nostru a reușit!”

Reacția Andreei Marin după ce Ministerul Educației a publicat documentul privind bursele școlare: „Demersul nostru a reușit!”

Reacția Andreei Marin după ce Ministerul Educației a publicat documentul privind bursele școlare: „Demersul nostru a reușit!”

Astăzi, Ministerul Educației a anunțat că Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial. Andreea Marin s-a implicat activ pentru a schimba opinia guvernanților privind acordarea burselor sociale, iar rezultatul a bucurat-o. Ea a ținut să explice mai multe pe pagina sa de socializare. 

„E oficial! Demersul nostru de a ne opune cu argumente serioase schimbării ce se preconiza în privința burselor sociale pentru copiii cu un părinte decedat a reusit si tare ne bucurăm!

Aceste burse pentru elevii din familii monoparentale se vor acorda inclusiv elevilor cu unul dintre părinți decedați, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie, cum se dorea anterior! Nu vedeam niciun sens în a-i condiționa și a-i lipsi de acest ajutor care nu e mare, vreo 300 de RON lunar (o ședință la psiholog doar costă o sumă comparabilă, și câte alte nevoi au ei…), dar contează psihologic și financiar atât de mult pentru atâția copii care și-au pierdut un părinte și care nu trebuie să fie judecați diferit față de cei care i-au pierdut pe amândoi”, a scris fosta prezentatoare TV. 

În mesajul ei, Andreea Marin a ținut să amintească despre propria experiență de viață: 

„Nu mai e nevoie să adăugăm suferință în plus pentru niciun copil orfan, implicit pentru părintele văduv. Eu sunt fetița de altădată rămasă fără mamă la 9 ani și … e de ajuns să știu ce înseamnă o inimă grea, cu o povară ce nu trece o viață”. 




Andreea Marin a susținut demersul inițiat de Lavinia Dinu, mamă văduvă din partea Asociației “Există viață după doliu”. Petiția care a fost depusă la Ministerul Educației, pe 31 august, a fost semnată de mii de oameni. 

„Dacă societatea civilă și decidenții lucrează in echipă, iată ca se poate! Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți copiii defavorizați, pe cei merituoși, toate sufletele ce abia descoperă lumea și au nevoie de sprijinul nostru uneori, pentru ca vocea lor să fie auzită!”, a mai adăugat vedeta. 

Cum vor fi acordate bursele școlare în 2023-2024  

Vezi mai multe detalii în galeria foto de mai sus 





Sursă foto: Instagram/ Andreea Marin, Facebook: Ministerul Educației
Vezi și: 





 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni