• PRO TV
  • O femeie de 33 de ani a murit de o boală rară, deși medicii i-au spus că simptomele ei sunt închipuite

O femeie de 33 de ani a murit de o boală rară, deși medicii i-au spus că simptomele ei sunt închipuite

O femeie de 33 de ani a murit de o boală rară, deși medicii i-au spus că simptomele ei sunt închipuite

Stephanie Ashton, o femeie de 33 de ani din Auckland, Noua Zeelandă, a murit pe 1 septembrie de o afecțiune rară. Anterior, medicii care la care a apelat au suspectat-o că se preface, deși avea simptome specifice sindromului Ehlers-Danlos.

Femeia s-a stins din viață la reședința ei din Auckland, după o lungă bătălie cu o afecțiune rară. Sindromul Ehlers-Danlos descrie un grup de tulburări genetice care afectează țesuturile conjunctive.

Simptomele reclamate de femeie - migrene severe, dureri articulare, vânătăi ușoare, dureri abdominale, deficiență de fier, leșin și bătăi rapide ale inimii - nu i-au impresionat pe medici. Ei au considerat că Stephanie exagerează și că simptomele ei sunt închipuite.

Să o spunem din nou. Psihiatrul care a etichetat-o pe Steph cu tulburare fictivă a făcut-o fără să o fi întâlnit”, se arată pe pagina de Facebook Ruby's Voice Trust

Steph a cerut doar asistența medicală de care avea nevoie pentru a trăi. Ea a meritat asta și nu are sens că i s-a refuzat din cauza acelor două cuvinte - Tulburare fictivă”.

„Mi s-au încălcat grav drepturile”

Doctorul care a consultat-o i-a transmis că e ipohondră și că tocmai gândirea ei negativă e cea care o îmbolnăvește. Femeia a fost acuzată că și-a provocat răni intenționat, că a simulat stările febrile,  tulburări de alimentație și accesele de tuse și leșin.

Simt că demnitatea mi-a fost călcată în picioare și că mi s-au încălcat grav drepturile”, spunea Stephanie Ashton înainte de a muri, într-un interviu pentru NZ Herald.

Anunțul morții tinerei a întristat întreaga comunitate a pacienților diagnosticați cu Sindromul Ehlers-Danlos. Voluntarii care și-au dedicat viața bolnavilor spun că vor face mai mult pentru ca sistemul medical să înțeleagă prin ce chin trec pacienții.

Fotografii: Facebook/Ehlers-Danlos Syndromes New Zealand/NZ Herald

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni